Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sju tips som får dig att vilja rensa garderoben

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Det är hög tid att rensa i garderoben! Vet du inte var du ska börja? Ta hjälp av de här sju tipsen.
Foto: Colourbox
Investera i smala galgar. Till exempel "Grundtal" från Ikea i rostfritt stål, 49 kronor för tre stycken.
Foto: Per Liedberg

Är varje morgon en kamp mot din överfulla garderob?

Har du "aldrig något att ha på dig"

Då är det hög tid för en rensning i garderoben.

Få mer plats, tid och må bättre med de här sju tipsen.

1. Ta ut precis ALLT från din garderob. Släng genast allt som är trasigt. Medan din garderob är tom - ta en svängom med dammsugaren.


2. Sortera de återstående plaggen i tre högar "spara", "lagra" och "sälja". Var hård mot dig själv - har plaggen inte sett dagsljus på sex månader är det hög tid att säga hej då.


3. Din "lagra"-hög borde innehålla plagg som du är säker på att du kommer bära igen. Vinterkläder och plagg för speciella tillfällen är exempel på plagg som du inte behöver ha tillgång till varje dag.


4. Se till att allt i din "lagra"-hög är rent och fint, laga alla eventuella småskavanker (lösa knappar eller fållar till exempel) innan du packar ner dem i påsar eller kartonger. Placera dem på loftet, i garaget eller under sängen - var som helst men INTE i garderoben.


5. Lägg ut annonser för kläderna du vill sälja på exempelvis Tradera.com, Blocket.se, i din lokaltidning eller var som helst där du kan göra en affär. Du kommer bli förvånad över hur mycket du kan tjäna på dina avlagda kläder.


6. Häng de kläder du ska spara i ordning: byxor, klänningar, jackor och så vidare. På så sätt kan du genast se vad du har och vad du inte har. Investera gärna i smala galgar så sparar du plats.


7. Slutligen: Ordna galgarna så att alla pekar åt samma håll. När du har burit ett plagg - vänd den. Gå igenom din garderob igen om ett halvår - de plagg som du då inte använt kanske det är dags att slänga, sälja eller hänga på ett annat ställe?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.