Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sju skärmvänliga handskar som värmer


Handskar från Accent
Klassiska och eleganta skinnhandskar med en viss nyansskillnad på pekfingret och tummen där funktionsmaterialet är placerat. De här handskarna passar perfekt för den som vill ha funktionella och eleganta handskar att matcha höstkappan med.
349 kronor.

Vantar från Prylfabriken.se
De här diskreta fingervantarna i ull har ett konduktivt material instickat längst ut på tummen, pekfigret och långfingret som gör touchscreen-styrningen möjlig.
119 kronor.

Handskar från The North Face
Eftersom de här handskarna består av ett material som är fyrvägsstretch så anpassar de sig efter handens rörelser. Det gör att du får maximal fingerfärdighet när du använder dina tekniska prylar. Dessutom håller de värmen bra.
349 kronor.

Vantar från Lindex
Sköna fingervantar i mjukt och stretchigt material. De svarta färgfälten visar tydligt var vantarna har försetts med touch-screen-materialet
59,50 kronor.

Vantar från Åhléns
Här är alla fingertoppar försedda med ett speciellt touch-screen-material. Även om det här inte är den mest eleganta varianten så är det ett bra alternativ för den som vill pigga upp med färg.
99 kronor.

Handskar från Ellos
Finstickade handskar med skinndetaljer och kardborreband som justerar storleken. Handskarna har ett E-link-tyg på pekfingret och tummen som är anpassat för touch-screen-skärmar. Med flera olika färger och material kan dock handskarna vara lite svårmatchade.
210 kronor.

Handskar från Helly Hansen
De här funktionella handskarna håller definitivt värmen hela vintern även om priset är lite väl saftigt. De gör sig inte särskilt bra till höstkappan utan passar den som vill ha en sportig fritidshandske.
1200 kronor.
Funktionellt. Hina Khatana har handskar med touchscreen-funktion från Åhléns. Foto: Jens L'Estrade
1 / 8

Vill du slippa frysa om händerna när du använder mobiltelefonen i vinter?

Handskar och vantar med touchscreen-material gör att du kan kolla, scrolla och knappa på mobilen som vanligt.

- Jag gillar att de ser ut precis som vanliga handskar, säger Hina Khatana, 22.

Vantar och touchscreen är en kombination som inte går ihop.

Men genom att använda ett speciellt material på fingertopparna kan modeföretagen erbjuda konsumenterna en vante som går att använda på mobiltelefon, Ipad eller annan pekskärm.

- Det är praktiskt att slippa ta av sig handskarna när man ska byta låt eller sms:a för det gör man ju väldigt ofta, säger fastighetsmäklaren Hina Khatana, 22.

Något för alla

Allt fler modeller och färger lanseras nu på marknaden. Vissa vantar har färgfält på finger- topparna så man kan se vart det material som fungerar på mobilen sitter. Andra ser ut precis som vanliga vantar eller handskar.

"Fina och praktiska"

- Skulle det synas att det var sådana handskar skulle det kanske inte vara så snyggt men det här ser ut som vilka handskar som helst, säger Hina Khatana.

Hon ser fler fördelar med touchscreen-handsken.

- Jag tycker att de är fina och praktiska. De är inte så dyra heller utan kostar som vanliga handskar, säger hon.

 

Få fler modetips - läs Emmas blogg här.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!