Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sju olika trender att satsa på i vår och sommar

Senaste nytt om coronautvecklingen i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

Nu när temperaturen stiger finns det inget vi längtar efter så mycket som att få byta om till vår- och sommarkläder.

Expressens Elin Slättberg har spanat in trenderna att satsa på i solskenet.

1. Klassiska trenchcoaten och sand

Foto: WWD/Shutterstock / Copyright (c) 2020 Shutterstock. No use without p

Ett plagg att räkna med i vår är den klassiska trenchcoaten som återigen kommer tillbaka till våra garderober. Speciellt i den beigea sandtonen som är hetare än någonsin.


2. Neonfärgerna 

Foto: XAVIER COLLIN/PICTUREGROUP/SHUTTERSTOC / XAVIER COLLIN/PICTUREGROUP/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTO
Foto: JOE SUTTER/PACIFICCOASTNEWS / STELLA PICTURES/PACIFICCOASTNEWS/AVALON.RED B6
Foto: JOE SUTTER/PACIFICCOASTNEWS / STELLA PICTURES/PACIFICCOASTNEWS/AVALON.RED B6

Det ser ut som att en del av det ljuva 80-talet är tillbaka! Folk kan inte få nog av de starka färgerna som lyser upp tillvaron.


3. Vita klänningar + hantverk

Foto: David Fisher/REX / Copyright (c) 2019 Shutterstock. No use without p
Foto: Swan Gallet/WWD/REX / Copyright (c) 2018 Shutterstock. No use without p

Ett perfekt svalt val i sommar är en vit, lite lössittande klänning. Den fräscha, moderna stilen passar både till snygga sneakers och till sandaler. Inslag av virkade och broderade detaljer är väldigt fint på den vita klänningen – även hantverkstrenden är något som växer. 


4. Väldressad i jeans

Foto: Anthea Simms / Camera Press

Demintrenden är är stor även i vår. Många av jeansen vi ser just nu är väldigt långa eller av kortare modell för att framhäva skorna. 


5. Skinn, skinn, skinn

Foto: INSTAGRAM / SPLASH NEWS / INSTAGRAM SIPA USA

Under flera säsonger har skinntrenden varit stor, och så även denna. Materialet verkar vara en favorit hos många och i vår och i sommar får det gärna vara lite färg på skinnkläderna.


6. Ikoniska bermudashortsen

Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

Något som kommer tillbaka i sommar ser ut att vara de klassiska bermudashortsen. De ofta lite längre, eleganta shortsen gör att looken ser mer uppklädd ut.


7. Tropiska mönster och blommor

Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Foto: Jonas Gustavsson / SipaUSA

Vad passar bättre i värmen än blommor på olika sätt. Allt från den blommiga långklänningen till den mer småblommiga minimalistiska stilen är helt rätt. Även det exotiska djungelinslaget börjar man se alt mer. Modesnackisar i veckan:


1. Zara Larssons feministiska budskap

Den svenska världsstjärnan passade under veckan på att dela ett feministiskt budskap i samband med att hon publicerade en bild från en tidigare semester i klädd en scarf och solglasögon. ”En elegant, naken dam som inte bryr sig om att raka sig under armarna och det handlar om feministisk kärlek”, skriver hon. Heja Zara!


2. Filip och Fredriks final-stil

Under torsdagen var det final i Kanal 5-programmet ”Alla mot alla”, där paret Erik Haag och Lotta Lundgren kammade hem en första plats. Kvällen till ära valde programledarna Filip Hammar och Fredrik Wikingsson att lägga sina vanliga kavajer på hyllan och satsade på var sin festlig finalklädsel. 


3. Rebecca Stella sticker ut 

”Paradise hotel”-programledaren Rebecca Stella dyker varje vecka upp i rutan. Trots att deltagarna har gjort helt rätt modeval så sticker Rebecca Stella ändå verkligen ut med sina härliga kreationer med extra allt. Den här veckan lös hon till exempel upp parceremonin med denna klänning i trendig neon. 


4. Maria Forsbloms lila fullpott

TV4-profilen Maria Forsblom har allt mer börjat synas i ”Nyhetsmorgon” efter att kollegan Soraya Lavasani gått på mammaledighet. Forsbloms stil känns ung och modern med ofta matta, svala toner och färger. I veckan dök hon upp med denna blus i lavendel. En färg som är helt rätt i vår. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.