Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sjögrens tårar efter Perrellis privata fråga

Louise Hoffsten och Christer Sjögren Foto: TV4
Så mycket bättre Foto: TV4
Så mycket bättre Foto: TV4
Christer Sjögren Foto: TV4
Christer Sjögren Foto: TV4
Louise Hoffsten Foto: TV4
Christer Sjögren. Foto: TV4.
Charlotte Perrelli.
Christer Sjögren. Foto: TV4
Christer Sjögren. Foto: TV4.
1 / 11

Christer Sjögren kunde inte ana hur omtumlande dagen skulle bli när han överraskades och hyllades av sina kolleger i ”Så mycket bättre”.

Efter 50 år av hårt arbete och 13 miljoner sålda skivor, så fick Charlotte Perrellis fråga om framgångens baksida honom att bryta samman i tårar.

– Fy fan vad hårt det var, sa en berörd Sjögren i programmet.

Christer Sjögren, 68, har en 50 år lång karriär bakom sig och är en av våra mest folkkära artister, känd för sin djupa stämma. När han i lördagens avsnitt av ”Så mycket bättre” stod fokus blev det känslosamt.

Christer Sjögren kunde inte ana hur överrumplad han skulle bli när han togs ut på en åktur i en cabriolet och släpptes av vid en gotländsk kyrka. Framme vid altaret stod Linnea Henriksson och framförde en stämningsfull version av Vikingarnas ”Den stora dagen”. Plötsligt reste sig en kör upp och stämde in i sången, samtidigt som Linnea Henrikssons mäktiga sång fyllde hela kyrkrummet.

Sångerskans starka version var så omtumlande att Christer Sjögren berördes till tårar.

– Det är så fantastiskt. Det är en hyllning jag inte hade väntat mig. Är jag värd det här verkligen? sa han i programmet.

Det var inte bara Christer Sjögren som grät utan även de andra deltagarna, som satt tätt intill honom i kyrkbänken.

 

 

Hög arbetsmoral

Christer Sjögrens stora genombrott kom 1978 då har ersatte Stefan Borsch i Vikingarna. Under 26 år var han Vikingarnas frontfigur. Bandet släppte ett trettiotal album, hade otaliga låtar på Svensktoppen och turnerade ständigt.

Med över 50 år som artist och 13 miljoner sålda skivor så arbetar Christer Sjögren fortfarande som soloartist. Han gör bland annat sina julturnéer i kyrkor landet runt varje år. Den höga arbetsmoralen var faktiskt anledningen till att Sjögren anlände en dag sent till programinspelningarna.

– Det var tufft, för de där jobben var inbokade innan det blev bestämt att jag skulle göra det här. Jag kunde inte boka av dem heller, det ville jag ju inte. Har man lovat en sak ska man hålla det, säger Christer. 

 

 

Känslosamma svaret efter Charlotte Perrellis fråga

Men trots enorma karriärframgångar så har det också funnits motgångar. Kollegan Charlotte Perrelli frågade förtroligt vad den största baksidan har varit. Christer Sjögren blev påtagligt rörd när han svarade.

– Det är klart som tusan att man har fått försaka en del. Förut var det bara jobbet som gällde, det är det inte nu...Jag har tid att känna efter. Det hade man inte förr, det var bara på. Fy fan vad hårt det var. Ibland har man känt så – kan jag få någon ledighet? Någon privacy? sa han och fortsatte:

– Om man jobbar för en karriär är man medveten om priset, att du måste ta i så pass mycket göra allt det här. Det finns nämligen inga genvägar. Under en period i livet måste det kanske vara så för att du ska nå den positionen.

Christer Sjögren berättar att det är sällan i livet han har känt att det finns en balans mellan jobb och ledighet – men nu har han äntligen funnit den.