Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sjögrens comeback – efter hastiga sjukdomen

Christer Sjögren tillbaka på scenen efter sjukdomen.
Foto: Fritz Schibli
Ystads teater var fullsatt under julkonserten med Christer Sjögren.
Foto: Fritz Schibli
Christer Sjögren bjöd på underhållning – men enligt turnéledaren Billy Heil var inte allt som vanligt: "Vi som har varit med länge kunde nog höra att han haft problem med halsen", säger han.
Foto: Fritz Schibli
Christer Sjögren fick kasta in handduken under tre kvällar.
Foto: SVEN LINDWALL
Under sin frånvaro ersattes Christer Sjögren av Elisa Lindström.
Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES

Här står Christer Sjögren på scenen igen efter att ha ersatts i showen där han är den stora stjärnan – i sista stund.

Artisten – vars frånvaro uppgetts bero på sjukdom och som fått medicinera mot åkomman – gjorde i går kväll comeback på utsålda Ystads teater.

– Vi som har varit med länge kunde nog höra att han haft problem med halsen. Men jag tror inte publiken uppfattade något, säger turnéledaren Billly Heil.

Christer Sjögren, 68, är en av landets mest folkkära artister och har under hösten varit ett av toppnamnen i TV4:s "Så mycket bättre". 

Samtidigt har artisten genomfört en julturné i mastodontform. Sedan 10 november har Sjögren betat av 54 konserter runtom i landet tillsammans med musikerna Magnus Johansson och Marcos Ubeda – med titeln “I juletid”. 

Sjögren är, trots rollen som gästsolist, showens stora dragplåster. 

Men i söndagen drabbades Sjögren av ett bakslag: Artisten fick ersättas i sista stund. Sjögrens frånvaro fortsatte under måndagen, tisdagen och onsdagen, då han ersattes av Elisa Lindström. 


Sedan 10 november har Sjögren betat av 54 konserter runtom i landet tillsammans med musikerna Magnus Johansson och Marcos Ubeda – med titeln “I juletid”.
Foto: Fritz Schibli

Christer Sjögren på scenen igen

Men under gårdagskvällen gjorde Christer Sjögren comeback. Då ställde han sig på scenen igen inför en utsåld Ystads teater. 

– Vi som har varit med länge kunde nog höra att han haft problem med halsen. Men jag tror inte publiken uppfattade något, säger turnéledaren Billly Heil.

Anledningen till den plötsliga frånvaron uppges vara sjukdom, enligt julturnéns arrangör Billy Heil Management. Artisten ska ha intagit en form av stark hostmedicin mot sina symtom. 

Den folkkära artisten ska ha insjuknat flera dagar före söndagens spelning. Christer Sjögren ville under gårdagen inte kommentera frånvaron.

– Det har varit turbulenta dagar, säger Billy Heil och fortsätter: 

– Han är oerhört professionell.


Turnéledare Billy Heil medger att det har varit ”turbulenta dagar”.
Foto: Fritz Schibli

Sjöng Elvis och Carola

Sjögren gick på scen tidigt i showen. Han dök upp redan i andra numret. Med ett medley av svenska och amerikanska julsånger, ”Bella notte” från Disneys julaftonsprogram och en skvätt Carola fick han sina applåder.

Efter ett Elvis Presleypotpurri gick Christer Sjögren av scenen.

I andra akten av julshowen kom han tillbaka upp på scenen.

Då gjorde han bland annat Leonard Cohens ”Hallelujah”. Sedan fortsatte showen med låtar som ”Barnatro”, ”Han är min sång och min glädje” och ”Ovan där”.

Publiken svarade med ett stort jubel, när comebacken var ett faktum.

– Ja, det gick bra i kväll, säger Billy Heil.

– Det brukar vara ett populärt inslag men i dag blev det lite extra.

Nu kvarstår tre spelningar på turnén: Hässleholm, Sävsjö och Töreboda. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.