Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Agneta Sjödins besked efter uppbrottet från kändismannen

Martin Lamprecht och Agneta Sjödin före uppbrottet. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Agneta Sjödin berättar om sin längtan efter kärlek. Foto: OLLE SPORRONG

Tv-stjärnan Agneta Sjödin och förre elitidrottaren Martin Lamprecht valde nyligen att ta en paus i sitt förhållande.

Nu berättar Sjödin om uppbrottet i Gala Magazine – och säger samtidigt att hon vill hitta kärleken på nytt.

– Ja, jag vill ha en glädje i livet, säger hon till tidningen.

Agneta Sjödin, 51, och Martin Lamprecht, 55, blev ett par i slutet av 2017 efter att ha träffats genom en gemensam vän. 

– Vi träffades på en kompis 50-årsfest. Men vi känner varandra sedan förut, men vi hade inte setts på ett tag. Men det var en väldigt bra tajmning för oss båda, där vi befann oss i livet och det kom som en överraskning för oss båda, har Sjödin berättat i ”Succépodden” som görs av TV3-profilen Frida Boisen.

Men tidigare år bestämde sig paret för att ta en paus. I en ny intervju med Gala Magazine berättar nu Sjödin om orsakerna bakom uppbrottet och att hon numera är singel.

– Ja, det är jag... Jag ska inte prata så mycket om det. Men det är svårare än man tror med ett distansförhållande. Jag har aldrig haft det förut. Det blir ingen bra rytm och för mg var det svårt att få balans i det, säger hon till tidningen.

”Göra allt det jag älskar”

Paret pendlade länge fram och tillbaka mellan Stockholm, där Agneta bor, och Göteborg, där Martin bor. Martin Lamprecht har sonen Filip, 22, med Kristin Kaspersen, 49, och dottern Wilda, 11, med före detta friidrottsstjärnan Erica Johansson, 45.

Agneta Sjödin har dottern Maja, 21, tillsammans med artisten Niklas Strömstedt, 60.

När hon får frågan om hon vill hitta kärleken igen tvekar hon inte:

– Ja, jag vill ha en glädje i livet och göra allt det jag älskar, säger Agneta Sjödin till Gala Magazine och berättar att alla förutsättningar måste stämma och att man måste vara redo att söka ett tag.

Använder inte Tinder

Hon säger också att hon inte ser några svårigheter med att dejta som offentlig person, och säger att om man går runt och tänker att det är svårt och krångligt blir det en sanning till slut.

Dejtingappen Tinder är dock inget för Agneta Sjödin.

– Nej, men jag hör många som hittar en partner där, så det är roligt för dem. Det är jättebra att det finns sådana mötesplatser och det är ingenting jag hånar på något sätt. Men det är ingen arena som funkar för mig, säger hon till Gala Magazine.

Expressen har sökt Agneta Sjödin. Hon förklarar i ett sms att hon inte vill kommentera uppbrottet från Martin Lamprecht ytterligare.

”Nej, finns inte mer att säga”, skriver hon.