Sjödins kroppsbeslut efter kritiken: ”Osäker”

Agneta Sjödins oro – vill inte visa kroppsändringen
Agneta Sjödin var med i ”Den stora hälsoresan”.
Foto: LINUS HALLSENIUS / DPLAY
Efter att ha avslutat träningsprogrammet var hon osäker på om hon ville visa resultatet.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Hälsoprogrammet 16 weeks of hell har kritiserats kraftigt under våren, i samband med Dplay-programmet ”Den stora hälsoresan”.

I podcasten ”Hälsa för ohälsosamma” berättade Agneta Sjödin om beslutet att inte lägga upp efter-bilder i sina sociala medier – ett beslut hon sedan omvärderade. 

”Nu lade jag ut en bild ändå till slut, eftersom jag trots allt känner mig stolt. 16 veckor är rätt lång tid av kämpande”, skriver hon i en kommentar. 

Tillsammans med fem andra kändisar genomgick Agneta Sjödin under våren det strikta hälsoprogrammet 16 weeks of hell i ”Den stora hälsoresan” på Dplay.

Programmet har väckt mycket uppmärksamhet och kritik för sitt fokus på strikt kost, och Martina Haag hoppade av för att hon inte ville väga sig.

För Agneta Sjödin var det väldigt viktigt att inte gå ner i vikt, utan fokus låg på att omvandla fett till muskler.

– Jag höll vikten ganska bra. Jag ville inte gå ner för mycket i vikt, jag ville inte se för smal ut i ansiktet, och ha kvar lite. På slutet rasade jag lite, men jag behöll ansiktet ganska bra ändå. Jag lyckades hålla en balans, för att jag hade så bra dialog med Tony, säger Sjödin i podcasten ”Hälsa för ohälsosamma” med David Eberhard.

Agneta Sjödin var osäker på att visa

”Fångarna på fortet”-programledaren har själv ingen våg hemma, men vägde sig på gymmet under träningsschemat, för att se till att hon inte gick ner för mycket.

I podcasten säger Sjödin att hon har valt att hålla låg profil på sociala medier under och efter programmet, för att hon inte vill vara källa för debatt.

– Jag har ju fantastiska efterbilder på mina armar, och jag har funderat om jag ska lägga ut dem eller inte, för det kommer komma så mycket... Jag visade de för Börje Salming häromdagen, för vi bor grannar, han var så imponerad av mina axlar och sa ”det där är svårt att få”. Men jag vågar nog inte lägga ut dem, säger hon.

Agneta Sjödins beslut efter slitet: ”Stolt”

Men Agneta Sjödin har i efterhand omvärderat beslutet att hålla låg profil. Det skriver hon i en kommentar till Expressen. 

”Nu lade jag ut en bild ändå till slut, eftersom jag trots allt känner mig stolt. 16 veckor är rätt lång tid av kämpande. Men jag var osäker eftersom jag vet hur vissa kan kommentera men till min förvåning fick jag väldigt mycket positiv respons och kärlek. Och kommentarer från många kvinnor, och kvinnor i min egen ålder att de känner sig inspirerade. Det tycker jag känns jättekul!”, skriver hon. 

https://www.instagram.com/p/CBsGZkvj6wW/
Sanna Lundells förändring med Persbrandt – efter vändpunkten

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.