Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sjödins kroppsändring – fått hjälp av läkare

Agneta Sjödin kom in i klimakteriet för tre år sedan.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: /IBL / /IBL
Agneta Sjödin kontaktade läkare.Foto: OLLE SPORRONG

Vallningar, finnar och sömnproblem.

För några år sedan hamnade Agneta Sjödin i klimakterier, en tid som hon inte trivdes speciellt bra i.

– Det var jobbigt, det var inte jag, säger hon till tidningen Tara.

Det var för tre år sedan som den folkkära programledaren Agneta Sjödin, 52, märkte att något inte stod rätt till. Plötsligt kände hon sig väldigt varm, något som senare visade sig var det första tecknet på att hon kommit in i klimakteriet.

– Jag satt och jobbade och det hettade till. Man pratar inte om klimakteriet, om hur det känns när man blir varm och det kommer vallningar, så jag förstod inte vad det var, berättar hon för tidningen Tara.

Agneta Sjödin: ”Kände inte igen mig själv”

Agneta Sjödin kontaktade då sin gynekolog som förklarade för henne att det var vallningar som hon hade upplevt och att programledaren hade nått klimakteriet eller menopaus som det också kan kallas. Agneta beskriver fasen som jobbig och hade svårt att känna sig som sig själv. Hon fick även problem med sin sömn och upplevde dessutom att hyn tog stryk.

– Jag har haft ganska mycket problem med PMS, så jag kan fortfarande känna mig låg och ha ångest under perioder av min cykel. Det som blev extra med menopaus är att jag märkte av det mer fysiskt. Jag fick finnar, som jag aldrig haft förut, vallningar och väldigt svårt att sova. Jag kände inte igen mig själv. Det var jobbigt, det var inte jag.

Fick utskrivet östrogen

Agneta Sjödin fick sådana problem att hon återigen var tvungen att ta till med hjälp. För att få bukt med vallningarna, sömnproblemen och den finniga hyn fick hon östrogen utskrivet av sin läkare, något som funkade för henne.

– Det har hjälpt mig men sedan funkar ju allas kroppar olika. Man får testa sig fram och se vad som funkar för en själv.

Expressen har sökt Agneta Sjödin.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.