Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sjödins känslokamp – isolerades på båten

Agneta Sjödin om nya programmet på Kanal 5
Att segla över Atlanten kan vara påfrestande för vem som helst – inte minst om man är en oerfaren seglare. Foto: Kanal 5 / Dplay
Agneta Sjödin. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

Att segla över Atlanten kan vara påfrestande för vem som helst – inte minst om man är en oerfaren seglare.

I ”Över Atlanten” är deltagarna isolerade mitt ute på havet utan kontakt med omvärlden, och tvingas hantera varandras känslor och humör för att ta sig över till Västindien i ett stycke.

– Det är klart att man kunde vara trött och bli lite irriterad, det drabbade nog alla, säger Agneta Sjödin.

Det finns inte mycket plats ombord på en segelbåt, när man ska segla över Atlanten på mindre än 20 dagar.

Det blev deltagarna i ”Över Atlanten” på Kanal 5 varse. De sex deltagarna delades upp i två hytter, med Agneta Sjödin, Markus Aujalay och Thomas Wassberg i den ena, och Anna Lindberg, Peter Magnusson och Viktor Frisk i den andra.

Agneta Sjödin är övertygad om vilken hytt som hade det bäst.

– Det gick ju bra. Man var lite som en brandman som gick på de här passen, så man hade ju ordning på sina saker. Så när man blev väckt efter några timmar så hoppade man i det här stället. Vi hade i alla fall väldigt bra ordning i våran hytt. Jag, Markus Aujalay och Thomas Wassberg hade samma hytt. Det var ordning och reda, jag tycker det fungerade jättebra, säger hon.

Och det andra gänget?

– Där var det lite rörigare i den hytten, skrattar Agneta Sjödin.

– Jag bodde inte med dem, så jag kan inte säga, men vi hade något bättre ordning tycker jag.

”Drabbade nog alla”

Det oerfarna seglargänget lyckades ändå klara sig undan stora bråk under tiden ombord, även om isoleringen till havs och de speciella omständigheterna ledde till en del irritation.

– Vi har pratat mycket om det, att vi är så glada att det inte blev det. Det är klart att man kunde vara trött och bli lite irriterad, det drabbade nog alla. Men aldrig så att det ledde till någon konflikt. Vi var verkligen i samma båt, både bokstavligt och bildligt. Man hade förståelse. Det var inget man tog personligt om någon var irriterad, säger Agneta Sjödin.

”Över Atlanten” sänds tisdagar 21.00 på Kanal 5 och Dplay.