Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sjödins "Fortet"-konflikt – när hon lämnade TV4

Foto: OLLE SPORRONG
Foto: FOTO: JONATHAN NORDIN/TV4 / Foto: Jonathan Nordin/TV4

För första gången på 25 år har Agneta Sjödin inget fast avtal med TV4.

Programledaren säger att ”Fångarna på fortet” har lagts ner – men enligt TV4 har man ännu inte tagit ett beslut.

– Efter säsongsfinalen kommer vi att utvärdera programmet och prata framtid, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent. 

Agneta Sjödin och Gunde Svan har varit programledarduo i ”Fångarna på fortet” till och från ända sedan nittiotalet. Då hade underhållningsprogrammet sin storhetsperiod med över två miljoner tittare varje vecka. 

De senaste 25 åren har Agneta Sjödin haft ett fast avtal med TV4. Men i år är första gången som kontraktet inte har förnyats.

– Jag har inget avtal med dem, jag är fri. Jag sa nej till ett program, och då fanns det inget att knyta upp ett avtal runt. Så det var inget medvetet val, utan det bara blev så, säger hon.

Då ska ”Fångarna på fortets" framtid avgöras

I en intervju med Aftonbladet säger Agneta Sjödin att ”Fångarna på fortet” ligger på is.

– Tyvärr spelade vi inte in något i sommar. De pausade det, eller lade ner det programmet, så då blev det inget ”Fortet”. Nästa år är det inget, säger hon och fortsätter:

– Det var lite sorgligt när juni kom och jag kände en sådan längtan ner till atlantkusten och så skulle jag inte dit. Det är en epok som är över för mig, så det är klart att det är sorgligt.

Men enligt Jonathan Nordin, exekutiv producent på ”Fångarna på fortet”, ska TV4 besluta om programmets framtid efter säsongsfinalen nästa vecka.

Agneta Sjödin och Gunde Svan har lett "Fångarna på fortet" under många år. Foto: CHRISTER JANSSON / TV4

 

Är fångarna på fortet nedlagt eller pausat? 

– Nej, förra sommaren bandades två säsonger av ”Fångarna på fortet” och den andra säsongen visas just nu i TV4. Årets säsong var alltså redan inspelad förra sommaren. 

Hur ser framtiden ut för ”Fångarna på fortet”?

– Vi är just nu mitt i en spännande och uppskattad säsong i TV4. Efter säsongsfinalen kommer vi, som alltid, att utvärdera programmet och prata framtid.

Om programmet återupptas, skulle det kunna bli med Agneta och Gunde som programledare?

– Vi är just nu mitt i sändningen av årets säsong och kommer efter denna säsong prata om framtiden. Det är ett uppskattat program och vi är stolta och nöjda över alla som medverkat i årets säsong.