Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sjödin lämnar kärleken hemma – oron inför resan

Agneta Sjödin ska leda Kanal 5:s nya underhållningsprogram.
Foto: OLLE SPORRONG
Thomas Wassberg är en av deltagarna som ska korsa Atlanten tillsammans med Agneta Sjödin.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Peter Magnusson är även han klar för programmet.
Foto: /ALL OVER PRESS / /ALL OVER PRESS EERO HANNUKAINEN
Agneta Sjödin och kärleken Martin Lamprecht
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

500 mil på öppet hav. Utelämnade till vädrets makter – och till varandra. 

En av de som antagit utmaningen är Agneta Sjödin, och hon är oroad över att längtan efter dottern kommer att bli övermäktigt stark.

– Jag kommer sakna min kontinuerliga kontakt med Maja, säger hon.

Den 19 januari kastar sig sex svenska kändisar – bokstavligen – ut på djupt vatten. Då påbörjas en gemensam seglats över Atlanten i Kanal 5:s nya underhållningsprogram.

Agneta Sjödin, Viktor Frisk, Thomas Wassberg, Anna Lindberg, Markus Aujalay och Peter Magnusson kommer vara fast på den 24 meter långa båten i flera veckor – utan kontakt med omvärlden. Upplevelsen kan bli fylld av strapatser och väderleksmässiga problem. Agneta Sjödin har tidigare erfarenhet av att vara ouppkopplad. Hon har gjort pilgrimsvandring och filmat dokumentär i djungeln. Men att vara till sjöss är något helt annat. 

– Jag har aldrig varit fast på en båt i flera veckor utan kontakt med omvärlden. Det är utanför min comfort zone och kommer bli utvecklande. Jag förväntar mig en spännande, tuff och rolig upplevelse, säger hon och fortsätter:

– Det svåraste är nog att vi är många som ska samsas på en liten yta. Men jag tror vi är luttrade och följsamma människor.

Agneta Sjödins tuffa utmaning – saknaden efter pojkvän och dotter

Agneta Sjödin tror att det svåraste kommer bli längtan efter sina närmaste, speciellt dottern Maja Strömstedt, 21. Hon tröstar sig med att dottern är i väg på ett eget äventyr i USA.– Jag kommer sakna min kontinuerliga kontakt med Maja. Hon är i Los Angeles och jobbar samtidigt som jag är borta. Så jag vet att hon är inne i sitt jobb och har fullt upp med att vara kreativ, säger Agneta.

För ett år sedan bekräftade Agneta sin relation med den före detta elitidrottaren Martin Lamprecht. Seglatsen innebär att inte heller de kommer ha kontakt på flera veckor.

– Ja. Men jag vill inte gå in på det mer än så, säger hon.Livsändningen: ”Skär ner”

Agneta Sjödin har gett sig själv ett löfte: det här är året då hon ska ha kul. 

– Man måste fasiken ha roligt, livet är för kort. Jag gillar äventyr. Ska man fylla livet med något så är det upplevelser. Jag skär ner på många olika områden för att kunna lägga pengar på livet. 

En av de förändringar som Agneta gör är att flytta till en mindre lägenhet. Hon är just nu mitt uppe i flyttpackning och sortering. 

– Jag håller på att flytta mitt i allt det här också. Förhoppningsvis är det visning och försäljning medan jag är borta. Jag ser fram emot att flytta, det ska bli härligt. Jag får ny utsikt över Stockholms inlopp och Fjäderholmarna, säger hon.

Kapten på båten, en Nautor Swan Tugela på 79 fot, är Gunnar ”Gurra” Krantz. Programmet, som har arbetsnamnet ”Över Atlanten”, kommer att visas på Kanal 5 och Dplay hösten 2019.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.