Patrik Sjöberg, 53, tvingas uppsöka läkare i måndagens avsnitt av ”Farmen VIP”. Foto: TV4Patrik Sjöberg, 53, tvingas uppsöka läkare i måndagens avsnitt av ”Farmen VIP”. Foto: TV4
Patrik Sjöberg, 53, tvingas uppsöka läkare i måndagens avsnitt av ”Farmen VIP”.  Foto: TV4
Patrik Sjöberg. Foto: TV4Patrik Sjöberg. Foto: TV4
Patrik Sjöberg. Foto: TV4
Patrik Sjöberg. Foto: TV4Patrik Sjöberg. Foto: TV4
Patrik Sjöberg. Foto: TV4

Sjöberg bryter inspelningen – tvingas uppsöka sjukhus

Publicerad

Patrik Sjöberg, 53, tvingas uppsöka läkare i måndagens avsnitt av ”Farmen VIP”. 

Efter att han drabbats akut av feber och skakningar tvingar de andra deltagarna honom till sjukvård.

– Jag fick alltså feber och kände mig väldigt konstig. Och som tur är tvingade resten av gänget mig att åka till sjukhuset, säger Patrik Sjöberg i programmet.

Under måndagens avsnitt av "Farmen VIP" blir höjdhoppslegendaren Patrik Sjöberg, 53, vald till storbonde.

Men idrottaren är inte på plats när beskedet läses upp – han är i stället på sjukhuset efter att han akut tvingats uppsöka läkare.

– Jag vaknade och skulle gå på toaletten och helt plötsligt så började jag skaka. Jag fick alltså feber och kände mig väldigt konstig. Och som tur är tvingade resten av gänget mig att åka till sjukhuset, säger Patrik Sjöberg i programmet.

 

LÄS MER: Sigrid Bergåkra lämnade efter familjebeskedet 

”Han var helt väck”

De andra farmarna är oroliga över Patrik Sjöberg som bara ligger i sin säng och vilar. Efter att de tvingas honom till vård för smärtorna så uppsöker han till slut sjukhuset.

– Han var helt väck. Och han är ju inte den som knäar i första taget alltså. Då ska det vara riktigt dåligt. Så då blir man lite rädd faktiskt. Jag tänkte ”vad fan är det med han?”, säger en orolig Glenn Hysén.

Eftersom Patrik Sjöberg åker i väg till sjukhuset får proffsboxaren Klara Svensson i stället ta på sig uppdraget att vara storbonde. Hon är dock lite skeptisk till en början om höjdhoppslegendaren verkligen är så sjuk som han påstår.

– Det kan ju vara så att han kanske hade det på känn och sedan blev ”sjuk”. Han har ju aldrig varit storbonde och nu när det börjar hetta till då…, säger Klara Svensson. 

Men hon åker på motstånd direkt då de andra farmarna liter helt på Patrik Sjöbergs sjukdom.

 

LÄS MER: Patrik Sjöberg tvingas till vård – bryter inspelningen 

Tackar de andra deltagarna

Efter att Patrik Sjöberg vårdats på sjukhus och fått ett utlåtande av läkaren så återvänder han till gården igen.

– Jag fick göra massa blodprov och även lungröntgen. Och det visar sig att jag har lunginflammation och streptokocker, säger Patrik Sjöberg.

Han är också mycket tacksam för att de andra deltagarna tvingade honom att åka in till sjukhuset.

Expressen har sökt Patrik Sjöberg som inte vill kommentera. 

Produktionsbolaget Strix hänvisar till TV4. Expressen har sökt TV4 som svarar i ett mejl:

”Liksom framgår av kvällens program så uppsöker Patrik läkare, detta bland annat på de övriga deltagarnas uppmaning, och det framkom härigenom att han hade lunginflammation och streptokocker.

I övrigt har vi inga kommentarer utan hänvisar till programmet.”

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag