Foto: GREGORY PACE/BEI/SHUTTERSTOCK / GREGORY PACE/BEI/SHUTTERSTOCK REX FEATURESFoto: GREGORY PACE/BEI/SHUTTERSTOCK / GREGORY PACE/BEI/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
 Foto: GREGORY PACE/BEI/SHUTTERSTOCK / GREGORY PACE/BEI/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Foto: ROBIN PLATZER/TWIN IMAGES/PHOTOSHOT / AVALON.RED B4486Foto: ROBIN PLATZER/TWIN IMAGES/PHOTOSHOT / AVALON.RED B4486
 Foto: ROBIN PLATZER/TWIN IMAGES/PHOTOSHOT / AVALON.RED B4486
Foto: PAUL SCHIRALDI / AP NETFLIXFoto: PAUL SCHIRALDI / AP NETFLIX
 Foto: PAUL SCHIRALDI / AP NETFLIX

Stjärnans förvandling – går inte att känna igen

Publicerad

”Orange is the new black”-skådisen Francesca Curran rakade av håret för att förvandlas till sin rollkaraktär ”Skinhead Helen”. 

Efter timmar i sminket är hon helt oigenkännlig. 

– Jag är alltid den första och den sista personen som får lämna sminket, säger hon till Business Insider

Den femte säsongen av Netflix-serien ”Orange is the new black” har precis släppts. En av karaktärerna som tittarna kommer få se mer och mer av är ”Skinhead Helen” – en av fängelsets skinheads. 

 

LÄS MER: Så bra är nya säsongen av serien  

 

Rollen spelas av Francesca Curran som till och med rakat huvudet för att se ut som som sin karaktär. 

Till vardags bär hon en blond peruk, men på Instagram visar hon upp sin kala hjässa. 

https://www.instagram.com/p/BI8sjrQjc2Q/

Förvandlingen tar tid

Men för att förvandlas till rollen ”Skinhead Helen” krävs det ytterligare knep. Inför varje inspelning måste hon genomgå en lång process. Bland annat får hon spraytatueringar i ansiktet och på halsen. 

– Vanligtvis så är det tre personer som jobbar med mina tatueringar samtidigt. Så att de ska hinna klart på en timme, säger hon. 

 

LÄS MER: Jim Carrey oigenkännlig på nya bilden 

 

Trots att hon har försökt räkna tatueringarna flera gånger vet hon inte ens själv hur många det är. 

Förutom tatueringarna sminkas hon kraftigt. Mörka ringar under ögonen målas dit, ögonbrynen bleks och tänderna målas gråa. 

https://www.instagram.com/p/BG0EeKbiuyC/?taken-by=francesca_curran&hl=sv

Svårt känna igen sig själv 

Francesca Curran blev chockad när hon såg förvandlingen av sig själv i spegeln för första gången. 

– I verkligheten är jag väldigt feminin. Jag är väldigt tjejig, berättar hon.

– Första gången jag såg mig själv var jag bara ”okej, wow”. 

Till och med skådespelarens familj har svårt att känna igen henne och vissa fans tror inte att det är hon som spelar rollen som Helen. 

https://www.instagram.com/p/BTUOftDl3ry/?taken-by=francesca_curran&hl=sv
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag