Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Siw Malmkvists revansch – vägrar att stoppas igen

Här är årets deltagare i Så mycket bättre 2021
Siw Malmkvist hann vara med på pressträffen inför ”Let's dance” innan hon tvingades hoppa av.
Foto: OLLE SPORRONG
Nyligen presenterades hon som en av artisterna i årets säsong av ”Så mycket bättre”.
Foto: TV4 / TV4
Siw Malmkvist har fått frågan om att medverka i programmet flera gånger förut, men tidigare varit ointresserad.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Siw Malmkvist, 84, tvingades hoppa av förra årets ”Let's dance” då coronapandemin bröt ut.

När artisten nu i stället är klar för ”Så mycket bättre” vägrar hon stoppas igen.

– Man är rädd för att de ska säga att ”nej du får inte vara med, för du är för gammal”. Men då blir jag tokig alltså.

Bara dagar innan TV4-programmet ”Let's dance” skulle ha premiär 2020 tvingades den folkkära artisten Siw Malmkvist att lämna programmet då hon på grund av sin ålder tillhörde riskgrupp. 

– Det var inget lätt beslut eftersom jag så gärna vill vara med. Men nu måste vi alla följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och göra allt vi kan för att hejda smittspridningen, sa hon då.

”Många som jag inte känner”

Nu ska Siw Malmkvist få revansch i ett annat av TV4:s stora program, ”Så mycket bättre”.  

– Efter flera års övertalningsförsök och då många unga människor sa ”du kan väl vara med i ”Så mycket bättre, det vore kul” så tänkte jag okej, varför inte. Det kan ju vara riktigt skoj. Och det är ju så många som jag inte känner. Som jag inte vet vilka de är. Och låtarna har jag ingen aning om. Så det kan bli liten utmaning, det kan vara kul.

Men du känner väl till några av de andra?

– Ja visst, det är några jag känner igen som personer, men deras låtar hade jag inte så mycket aning om. Jag som lyssnar på Ekot i stället för Spotify, haha.

Siw Malmkvist har både antikroppar och två doser vaccin – och nu hoppas hon att inget kan stoppa henne från att medverka.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL

”Aldrig fattat att det är så märkvärdigt”

Malmkvist berättar också att hon nog inte riktigt insett hur omtyckt programmet egentligen är.

– Jag har aldrig fattat att det är så märkvärdigt med ”Så mycket bättre”. Det verkar vara någon sensation med det programmet. Så många sms som jag har fått och så många samtal. 

Efter ett år med pandemi, känns det skönt att få göra det här nu?

– Ja det känns faktiskt riktig roligt, det måste jag säga. Men man är rädd för att de ska säga att ”nej du får inte vara med för du är för gammal”. Men då blir jag tokig alltså. För det var ju så med ”Let's dance”, att jag ju inte fick vara med på grund av pandemin.

– Men nu har jag både antikroppar och har fått två sprutor så det finns ingenting som hindrar, tillägger hon.

Inte sjungit på över ett år

Närmast väntar repetitioner av de tolkningar hon ska göra. Att ens ta en mikrofon i handen och sjunga är något som Siw Malmkvist inte har gjort på länge.

– Jag har inte sjungit på mer än ett år. Vi var med på Melodifestivalen, jag och Ann-Louise Hansson och Towa Carson och gjorde ett nummer där i pausen. Det var sista gången. Och det var i mars förra året. Sen dess har jag inte tagit en ton. 


Siw Malmkvist om ”Let's dance”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.