Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

TV4 stoppar Siw Malmkvist från ”Let's dance”

Siw Malmkvist får inte tävla i ”Let's dance” på grund av Folkhälsomyndighetens restriktioner kring coronaviruset.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Siw Malmkvist skulle ha tävlat i ”Let's dance” tillsammans med Jonathan Näslund.
Foto: OLLE SPORRONG

Siw Malmkvist skulle ha tävlat i årets upplaga av underhållningsprogrammet ”Let's dance”.

Så blir det inte – i stället stoppar TV4 den 83-åriga artistens medverkan på grund av coronaviruset.

– Det var inget lätt beslut eftersom jag så gärna vill vara med, säger Siw Malmkvist.

Årets startfält av ”Let's dance” påverkas av coronaviruset. Det rör sig om den 83-åriga artisten Siw Malmkvist som stoppas från att tävla i TV4-programmet – av risk för att smittas av coronaviruset.

På måndagen kom beskedet från Folkhälsomyndigheten att alla över 70 år bör begränsa sina sociala kontakter den närmsta tiden genom att undvika folksamlingar. 

För Siw Malmkvist innebär detta att ”Let's dance”-drömmen går krasch. Åtminstone för denna säsong.

– Det var inget lätt beslut eftersom jag så gärna vill vara med. Men nu måste vi alla följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och göra allt vi kan för att hejda smittspridningen, säger Siw Malmkvist och uppger till Expressen att hon mår bra:

– Ja absolut, verkligen. 

TV4 ger Siw en ny chans – nästa år

Underhållningsprogrammets exekutiva producent Fia Fång förklarar vidare hur diskussionen har gått tills man under tisdagen tog beskedet att inte låta Siw Malmkvist tävla i dansprogrammet.

– TV4 följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har haft en bra dialog med Siw om hennes medverkan och vi har landat i att hon nu i stället är varmt välkommen till nästa säsong, säger Fia Fång.

Förra fredagen gav programmet även beskedet att det inte kommer att finnas någon publik på plats under premiäravsnittet av ”Let's dance” 2020 som inleds nu på fredag. Detta till följd av regeringens förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar på över 500 personer – för att minska smittospridningen.

”Med anledning av smittspridningen av covid-19/Corona har TV4 tagit beslut om att samtliga TV-program från i dag och tills vidare sänds utan publik på plats,” skrev TV4 då på sin hemsida.

När Siw Malmkvist nu lämnat tävlingen på förhand innebär det att årets startfält består av – Liberalernas tidigare partiledare Jan Björklund, 57, kändisdottern och influencern Penny Parnevik, 23, före detta fotbollsproffset Anders Svensson, 43, tv-profilen och läkaren Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 62, influencern Alice Stenlöf, 23, tv-profilen Bathina Philipson, 41, artisten Andreas Lundstedt, 47, skådespelaren och sångerskan Sussie Eriksson, 57, och artisten John Lundvik, 37.

”Let's dance” har säsongspremiär på fredag klockan 20 i TV4.

Missa inga uppdateringar om coronaviruset. Ladda ner Expressens app för att få bäst koll och senaste nyheterna om viruset.   

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.