Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sista bilden på Halyna med Baldwin – innan dödsskottet

Rachel Mason var vän med den avlidna filmfotografen Halyna Hutchins. Hon har pratat med med skådespelaren Alec Baldwin i telefon efter tragedin.
Alec Baldwin.
Foto: GREG ALLEN / AP TT NYHETSBYRÅN
Halyna Hutchins tillsammans med Serge Svetnoy.
Foto: Facebook

Hon står inne i en kyrka med kameror, utrustning och skådespelaren Alec Baldwin.

Bilden är den sista som togs på Halyna Hutchins vid liv.

Filmfotografen blev 42 år.

Det var under förra veckan som den tragiska olyckan inträffade. Mitt under en repetition för filmen ”Rust” skulle skådespelaren Alec Baldwin testa sin vapenattrapp inför kameran. 

Sedan hördes en hög smäll. 

Av misstag hade Baldwin träffat filmfotografen Halyna Hutchins, 42, och regissören Joel Souza, 48.

Halyna Hutchins avled av sina skador.

Filminspelningens chefstekniker, Serge Svetnoy, stod precis bredvid 42-åringen när det hände. Innan dess hade han tagit en bild av scenen, som tros vara den sista som visar henne vid liv.

Halyna Hutchins står med ryggen vänd. Hon har på sig en svart dunjacka och vit mössa.
Foto: Facebook

På bilden befinner sig filmteamet i en kyrka. Halyna Hutchins står med ryggen vänd, iförd dunjacka, mössa och hörlurar. Hon tittar mot Alec Baldwin som står framför kameran. Han är iklädd cowboyhatt och en brun rock.

Detta är det sista fotografiet på Halyna på inspelningen”, skriver Serge Svetnoy i sitt inlägg på Facebook.

Uppgifter: Filmstaben laddade vapnet

Polisen genomför nu en utredning om hur dödsskjutningen kunde inträffa. I en rapport har det gått att läsa att regiassistenten Dave Halls var den som gav attrappen till Alec Baldwin. Han ska ha uppgett att vapnet var ”kallt” – alltså inte laddat.

Samtidigt har rapporter kommit om att vapnet tidigare laddats när personal inom produktionen ville träna på sitt prickskytte.

En källa säger till The Wrap att attrappen som dödade Halyna Hutchins hade laddats samma morgon. Personal ska ha använt vapnet för att skjuta mot ölburkar under en paus i arbetet.

Polisen har inte bekräftat uppgifterna om hur vapen använts på inspelningen. Beskedet har varit att man utreder händelsen, men att det inte har startats någon förundersökning om brott.

Se mer

Hör samtalet till SOS – efter vådaskottet som tog filmfotografens liv.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.