Sinead O'Connor, 50, berättar om sina stora psykiska problem. Foto: ANTONIO CALANNI / AP TT NYHETSBYRÅNSinead O'Connor, 50, berättar om sina stora psykiska problem. Foto: ANTONIO CALANNI / AP TT NYHETSBYRÅN
Sinead O'Connor, 50, berättar om sina stora psykiska problem. Foto: ANTONIO CALANNI / AP TT NYHETSBYRÅN
O'Connor blev deprimerad av hormonförändringarna när hon opererade bort sin livmoder 2015. Foto: PLANET PHOTOS / STELLA PICTURES SUPPLIED BY PLANET PHOTOSO'Connor blev deprimerad av hormonförändringarna när hon opererade bort sin livmoder 2015. Foto: PLANET PHOTOS / STELLA PICTURES SUPPLIED BY PLANET PHOTOS
O'Connor blev deprimerad av hormonförändringarna när hon opererade bort sin livmoder 2015. Foto: PLANET PHOTOS / STELLA PICTURES SUPPLIED BY PLANET PHOTOS

Sinead O’Connors mörka bakgrund – berättar nu

Publicerad

Sångerskan Sinead O'Connor försökte ta livet av sig sju gånger på ett år.

Det berättar hon hos tv-psykologen Dr. Phil.

– Det är inte lätt för familjer med psykiskt sjuka personer, säger hon.

Sinead O'Connor, 50, berättar om sina stora psykiska problem i ett nytt avsnitt av "Dr Phil". Bland annat ska artisten ha försökt ta livet av sig sju gånger på ett år, efter att ha blivit lämnad av sin familj.

– Jag älskar min familj och skyller inte på dem. Det är inte lätt för familjer med psykiskt sjuka personer, säger hon i programmet.

O'Connor berättar att hon inte ser sig som psykiskt sjuk nu, men att hon blev deprimerad av hormonförändringarna när hon opererade bort sin livmoder 2015.

 

LÄS MER: Sinead O'Connor ska ha tagit en överdos 

 

– Jag blev tillsagd att lämna sjukhuset två dagar efter operationen, utan hormonersättning eller vägledning om vad som skulle kunna hända. Det var hormoner överallt och jag blev väldigt självmordsbenägen, säger hon.

Oroade fansen med video

Den irländska sångerskan är mest känd för låten "Nothing Compares 2 U" och har sedan tidigare gått ut med att hon har den psykiska sjukdomen bipolär. Förra året försvann hon efter en cykeltur men återfanns oskadd efter ett dygn.

I augusti lade hon upp en tolv minuter lång film på Facebook där hon grät och berättade att hon är hemlös. Med filmen ville hon få människor att förstå hur det är att vara bipolär.

– Jag är helt ensam. Och det är absolut ingen i mitt liv, förutom min doktor, min psykolog, som är den underbaraste personen i världen, som säger att jag är hans hjälte – och det är det enda som håller mig vid liv för tillfället. Och det är rätt patetiskt, säger Sinead O’Connor i filmen.

 

LÄS MER: Stora oron efter stjärnans skrämmande videoinlägg

 

Inlägget gjorde många av fansen oroliga.

"Jag önskar att det fanns något jag kunde göra för dig. Det gör ont att se dig må så dåligt. Jag känner många, inklusive mig själv, som har fått hjälp med sina problem. Jag hoppas att Gud och pappan till dina barn kan se ditt rena hjärta i den här videon och hjälpa dig", skriver ett fan till Sinead O'Connor. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag