Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sinead O'Connor vill inte sjunga hitlåten

Sinead O'Connor fick en massiv världshit med "Nothing compares to you".

Men nu kommer hon inte att sjunga den längre.

"Jag har inga känslor för den", skriver hon på Facebook.

Den då okända Sinead O'Connor slog igenom med buller och bång 1990 när hon släppte den av Prince skrivna "Nothing compares to you". Med sitt rakade huvud och speciella röst väckte hon känslor hos de flesta som lyssnade på låten, och den toppade listorna världen över.

Foto: Alessandro Della Valle

Men nu har den irländska artistens känslor för låten tagit slut, och hon kommer därför inte att sjunga den mer, berättar hon på sin Facebooksida.

Har ingen känslomässig koppling till låten

Kanske är det ett steg i hennes nya image. Förra sommaren släppte hon skivan "I'm not bossy, I'm the boss", där hon på omslaget hade en helt ny stil.

LÄS MER: Stjärnans förvandling - helt oigenkännlig.

I Facebookinlägget, som först uppmärksammades av Huffington Post, skriver artisten att hon inte längre har någon känslomässig koppling till låten, och därför inte kan sjunga den mer.

"Det har blivit dags för mig att skrota "Nothing compares 2U". Den första regeln i min skolning som sångerska (Bel Canto) är att aldrig sjunga en låt vi inte kan identifiera oss med känslomässigt. Efter 25 år kände jag för cirka nio månaders sedan att jag till slut har tappat allt jag kunde använda för att bringa lite känsla till låten", skriver hon och menar att hon inte vill göra publiken besviken och att hon skulle göra ett dåligt jobb om hon sjöng den enbart för att inte svika publiken.

Låten är artistens största och enda egentliga hit. De senaste åren har hon främst blivit uppmärksammad för andra saker än sin musik. Som till exempel de brev hon skickade till artisten Miley Cyrus, med sina reaktioner på den vågade videon till låten "Wrecking ball".

LÄS MER: Sinead O'Connors femte brev till Cyrus.

"Jag är extremt orolig för dig, för att de personer du har runt dig har fått dig att tro, eller uppmuntrat dig i din tro att det är "coolt" att vara naken och slicka släggor", skrev O'Connor bland annat i brevet.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.