Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Världsstjärnan blir muslim efter kraschen

Sångerskan Sinéad O’Connor, 51, har konverterat till Islam och döpt om sig till Shuhada’ Davitt Foto: Instagram
Sinéad O'Connor, 50, är mest känd för sin superhit "Nothing Compares 2 U" från 1990. Foto: AGF S.R.L./REX/SHUTTERSTOCK / AGF S.R.L./REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
1999 blev hon prästvigd inom Irish Orthodox Catholic and Apostolic Church och bannlyst av katolska kyrkan. Foto: ANTONIO CALANNI / AP TT NYHETSBYRÅN

Sinéad O’Connor, 51, har konverterat till Islam och bytt namn.

Numera heter hon Shuhada’ Davitt.

På Instagram har sångerskan lagt ut en selfie där hon har på sig en hijab.

"Tack så mycket alla mina muslimska bröder och systrar för som har varit så vänliga och välkomnat mig till Umma", skriver hon i ett annat inlägg.

Sinead O'Connor, 50, är mest känd för sin superhit "Nothing Compares 2 U" från 1990. När hon figurerat i medierna de senaste åren har det dock mest handlat om hennes psykiska ohälsa.

Förra året berättade hon i ett avsnitt av talkshowen "Dr Phil" att hon försökt ta livet av sig sju gånger på ett år, efter att ha blivit lämnad av sin familj.

 

LÄS MER: Sinead O’Connors mörka bakgrund – berättar nu 

 

I juni 2016 cirkulerade det även uppgifter om att hon var försvunnen och hade hotat med att hoppa från en bro, något hon själv kallade "falskt och elakt skvaller", skriver The Independent. En månad tidigare skrev hon dessutom på Facebook att hon tagit en överdos på ett hotell på Irland men sångerskan hittades senare vid liv och togs till sjukhus.

https://twitter.com/MagdaDavitt77/status/1055498371610361857

Sinéad O’Connor har konverterat till Islam

Sinéad O’Connor avslöjar nu att hon konverterat till Islam. På Facebook har hon lagt ut med bild på sig själv i en hijap och bakom hennes syns en skylt med texten:

"Du har tagit min kropp, du har tagit min själ, du har tagit mina barn men du kan inte ta min röst", skriver The Independent. 

I ett annat inlägg riktar hon stor tacksamhet till sina muslimska bröder och systrar:

"Tack så mycket alla mina muslimska bröder och systrar för som har varit så vänliga och välkomnat mig till Umma på den här sidan i dag. Ni kan inte förstå hur mycket er ömhet betyder för mig", skriver Sinéad O’Connor.

https://twitter.com/MagdaDavitt77/status/1055587834730569728

I en video som hon lagt ut på på sitt Instagram-konto sjunger hon även Adhan, det muslimska böneutropet. Hon ber dock om ursäkt för att hennes uttal inte är det bästa.

"När jag övat på Adhan hundra gånger så lovar jag att sjunga den bättre än jag gör i inlägget jag postat", skriver Sinéad O’Connor".

https://twitter.com/MagdaDavitt77/status/1053405772917473282

Rev sönder bild på påven

I oktober 1992, i en direktsändning av den amerikanska tv-showen "Saturday Night Live", chockade sångerskan alla med att riva sönder ett porträtt av påven. Sinéad O'Connor sa att hon gjorde det för att protestera mot de sexuella övergreppen på barn inom katolska kyrkan. Sju år senare, 1999, blev hon prästvigd inom Irish Orthodox Catholic and Apostolic Church av den schismatiske biskop Cox. Hon blev då omedelbart bannlyst av katolska kyrkan.

 

LÄS MER: Stora oron efter stjärnans skrämmande videoinlägg