Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Simons tillägnar låten till döda vännen: ”Mycket känslor”

Carola Häggkvist är gäst i ”Idol” på fredag.
Simon Karlsson.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Simon Karlsson trodde inte att han skulle komma så långt i programmet.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Simon rörde Pär Lernström till tårar med sin låt.
Foto: TV4

I fredagens ”Idol” väntar temat ”kärlek” och Simon Karlsson, 26, sjunger en låt för sin vän och farfar som båda gått bort.

– Det betyder mycket. Det blir som ett tack till båda två, jag tycker låten handlar om acceptans och att man hedrar friheten att dö.

Under framförandet rördes Pär Lernström till tårar. 

Låten som Simon bland annat ska framföra är ”Precis som du vill” med artisten Jens Hult, vilket han beskriver är som en hyllning till sin farfar och vän Nico.

– Jag har valt att tillägna en låt till min farfar och kompis Nico som båda har gått bort nyligen. Båda blev sjuka, farfar var gammal och min vän Nico dog också av sjukdom.

Simon säger att framföra låten kan leda till extra mycket känslor eftersom att han tillägnar låten till specifika personer. Och tema kärlek är något som även faller honom i smaken.

Simon Karlsson: ”Det blir som ett tack till båda”

– Det är alltid härligt med kärlek och det blir extra mycket känslor också, eftersom att man får tillägna låtarna till någon, säger han.

– Det betyder mycket att få framföra låten till farfar och Nico. Det blir som ett tack till båda två, jag tycker låten handlar om acceptans och att man hedrar friheten att dö.

Samtidigt menar Simon att han aldrig trodde att han skulle gå så här långt i tävlingen.

– Det är jättekul. Jag trodde jag skulle åka ut under slutaudition, det är absurt. Jag har aldrig haft så här kul i hela mitt liv. 

”Jag hoppas att Nova ska vinna”

Idol är trots allt en tävling, hur gärna vill du vinna?

–Jag måste nästan säga ja, men jag hoppas att Nova ska vinna. Jag har aldrig vågat tro att jag ska vinna. Ingen är motståndare för mig och det känns inte som en tävling för oss, vi alla hejar på varandra.

Så ändras finalen i ”Idol” – ställer in i Globen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.