Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Simon J Berger och fruns barnkamp – åkte runt i Norden i jakten på ägg

Foto: MATTIAS AHLM / SVERIGES RADIO
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN

Simon J Berger och sambon Kajsa Isaksson kämpade i flera år för att få barn, och reste runt i hela Norden för att få hjälp.

I ”Sommar i P1” berättar skådespelaren om ”föräldrablivandets extremsport”, och ansträngningen för att få bli föräldrar till dottern Lo.

– Till slut kom hon, Skatten Lokatten, och jag hade tur att bli hennes pappa, säger Simon J Berger i sitt sommarprat.

Simon J Berger, 41, och sambon Kajsa Isaksson, 49, fick dottern Lo för tre år sedan, men vägen till föräldraskapet var lång och krånglig för paret.

I ”Sommar i P1” berättar ”Torka aldrig tårar utan handskar”-skådespelaren om kampen för att få bli pappa.

– För tre år sen kom Billy Lo, Loken, Skatten Lokatten in i mitt och Kajsas liv efter att vi hade jobbat på att få barn i flera år. Shit vad vi jobbade, säger han.

Simon J Berger: ”Hade tur att bli hennes pappa”

Berger och sambon åkte runt i hela Norden i jakt på donerade ägg, och genomgick IVF-behandling efter IVF-behandling.

– Vi brukar säga till Lo att: ”Vi längtade så efter dig i tre långa år. Vi åkte till Finland, vi åkte till Danmark och Island, vi åkte till Uppsala. Till slut kom du när vi fick hjälp av en snäll tant i Danmark”, som vi brukar säga. Ja, till slut kom hon, Skatten Lokatten, och jag hade tur att bli hennes pappa, säger han i ”Sommar i P1”.

Skådespelarens extrema tidspress på kliniken

Skådespelarens vilja att bli pappa försatte honom i underliga situationer – som när han besökte en fertilitetsklinik i Åbo under grov tidspress.

– Föräldrablivandets extremsportsvariant måste ha varit när jag tog Finlandsfärjan till Åbos hamn, trängde mig ut och kastade mig i en taxi till kliniken där jag hade en kvart på mig för att lämna ett färskt sädesprov i en kopp och sen flänga tillbaka till hamnen för att hinna med den vändande färjan hem till Sverige, säger han i sommarpratet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.