Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rapduon frias efter bygge av gayklubb på Putins tomt

Frej Larsson och Simon Gärdenfors. Foto: THOMAS ENGSTRÖM / THOMAS ENGSTRÖM EXPRESSEN

Svenska rapduon Far & Son, som består Frej Larsson och Simon Gärdenfors, byggde en gayklubb på Vladimir Putins sommarstugetomt i Saltvik på Åland.

Nu frias Simon Gärdenfors för bygget, skriver Ålandstidningen. 

– Det känns underbart. Jag trodde faktiskt att jag skulle bli dömd men jag omkullkastade åklagarsidans bevisning, säger Simon Gärdenfors till DN. 

 

Den svenska rapduon Far & Son, som består Frej Larsson och Simon Gärdenfors, byggde en gayklubb på Vladimir Putins sommarstugetomt i Saltvik på Åland.

Den ryska presidentens tomt på Åland är en obebodd strandtomt om tio hektar.

Under torsdagsförmiddagen friades Simon Gärdenfors för bygget av gayklubben. Han ställdes inför rätta på Åland åtalad för besittningsintrång.

 

LÄS MER: Byggde gayklubb på Putins tomt på Åland 

 

Går inte att styrka ansvaret

Enligt domen går det inte att styrka att Simon Gärdenfors skulle ha haft ansvar för att konstruktionen skulle byggas, inte heller för att den har byggts på rysk mark, skriver Ålandstidningen. 

– Det känns underbart. Jag trodde faktiskt att jag skulle bli dömd men jag omkullkastade åklagarsidans bevisning. Jag är fortfarande ostraffad och nu ska vi köpa champagne och försöka få tag i rysk kaviar, berättar Simon Gärdenfors för DN. 

Den andra halvan av duon Frej Larsson har inte närvarat vid förhandlingarna på Åland. 

Hiphopduon har tidigare berättat om bygget för Expressen.

– Vi fick höra att Putin hade tomt här på Åland och då är det ju rysk mark. Och då får man inte propagera för homosexualitet. Så vi startade och byggde The Blue oyster, berättade Simon Gärdenfors för Nya Åland då.

 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!