Frej Larsson och Simon Gärdenfors. Foto: THOMAS ENGSTRÖM / THOMAS ENGSTRÖM EXPRESSEN
Frej Larsson och Simon Gärdenfors. Foto: THOMAS ENGSTRÖM / THOMAS ENGSTRÖM EXPRESSEN

Rapduon frias efter bygge av gayklubb på Putins tomt

Publicerad

Svenska rapduon Far & Son, som består Frej Larsson och Simon Gärdenfors, byggde en gayklubb på Vladimir Putins sommarstugetomt i Saltvik på Åland.

Nu frias Simon Gärdenfors för bygget, skriver Ålandstidningen. 

– Det känns underbart. Jag trodde faktiskt att jag skulle bli dömd men jag omkullkastade åklagarsidans bevisning, säger Simon Gärdenfors till DN. 

 

Den svenska rapduon Far & Son, som består Frej Larsson och Simon Gärdenfors, byggde en gayklubb på Vladimir Putins sommarstugetomt i Saltvik på Åland.

Den ryska presidentens tomt på Åland är en obebodd strandtomt om tio hektar.

Under torsdagsförmiddagen friades Simon Gärdenfors för bygget av gayklubben. Han ställdes inför rätta på Åland åtalad för besittningsintrång.

 

LÄS MER: Byggde gayklubb på Putins tomt på Åland 

 

Går inte att styrka ansvaret

Enligt domen går det inte att styrka att Simon Gärdenfors skulle ha haft ansvar för att konstruktionen skulle byggas, inte heller för att den har byggts på rysk mark, skriver Ålandstidningen. 

– Det känns underbart. Jag trodde faktiskt att jag skulle bli dömd men jag omkullkastade åklagarsidans bevisning. Jag är fortfarande ostraffad och nu ska vi köpa champagne och försöka få tag i rysk kaviar, berättar Simon Gärdenfors för DN. 

Den andra halvan av duon Frej Larsson har inte närvarat vid förhandlingarna på Åland. 

Hiphopduon har tidigare berättat om bygget för Expressen.

– Vi fick höra att Putin hade tomt här på Åland och då är det ju rysk mark. Och då får man inte propagera för homosexualitet. Så vi startade och byggde The Blue oyster, berättade Simon Gärdenfors för Nya Åland då.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag