Silvstedts triangeldrama – med Melania och Donald Trump

Victoria Silvstedts livsändring – efter åren i USA
Bilden som Victoria Silvstedt kallar för hemsk.
Foto: Erik Pendzich/REX / TT NYHETSBYRÅN / Shutterstock Editorial / Copyrig
Den forna presidenten imponerade inte på den svenska supermodellen.
Foto: PIERO OLIOSI / POLARIS POLARIS IMAGES
Victoria Silvstedt bor till vardags i Monaco.
Foto: DDP SOCIALMEDIASERVICE / STELLA PICTURES/DDP IMAGES DDP SOCIALMEDIASERVICE

Världsmedborgaren Victoria Silvstedt har under sina år utomlands hunnit med att bo tillsammans med Melania Trump – och bli bjuden på lunch av expresidenten – innan de nuvarande äkta makarna gifte sig.

När hon senare sprang på Melania tillsammans med Donald Trump blev det ett minst sagt ett märkligt möte.

– Donald visste inte heller att vi hade bott ihop eller kände varandra, berättar Silvstedt för magasinet Femina.

Innan Victoria Silvstedt, 46, flyttade till USA och New York hade hon en modellkarriär i Paris. 

Där fick hon först bo i en nedgången, illaluktande lägenhet – innan hon med hjälp av agenturen fick en bättre. I den nya lägenheten fick Victoria Silvstedt en ny rumskompis.

– Ja, lilla Melania! Eller snarare stora Melania. Hon är så lång! Det skulle man ju aldrig kunna tänka sig då, att hon skulle bli first lady, säger hon till Femina.

Hennes nya rumskamrat var ingen mindre än Melania Trump, som då hette Knaust i efternamn.

Nu hyllar hon vännens insats som förstadam i USA.

– Precis innan Trump blev ”elected” träffade jag henne på en restaurang i New York, men hon trodde aldrig att han skulle vinna. Hon var nog lika chockad som alla andra. Men hon played the roll very well. Hennes idol redan när jag kände henne var Sophia Loren och man kunde se att hon började se ut mer och mer som hennes idol. Väldigt feminin och vacker.

Berättar om Trump: ”Ego”

Men det är inte bara med Melania Trump som Silvstedt har en bakgrund. Under sina år i USA och framför allt New York hade hon också att göra med maken, expresidenten Donald Trump.

– Precis när jag hade blivit signad med Elite Models i New York så hade han sett mig på omslaget av Playboy och i en reklamkampanj för Guess. Han kände ägaren av agenturen och hade sagt att han ville boka mig för hans reklam för Atlantic Casino och ville boka in en lunch.

Och lunchen blev minst sagt intressant, berättar Silvstedt.

– Han kom och hämta mig i en stor limo och vi skulle gå på hans favoritrestaurang i New York som heter 21, och det var verkligen all about me och 'I’m the best'. Sen tog han mig till sitt kontor i Trump Tower och fortsatte med me, me, me. Han var så ego och jag tänkte bara oh, my god. Han var så in to himself och fortsatte sen att skicka blommor.

Victoria Silvstedt: ”Det blev väldigt weird”

Ett par år senare stötte hon ihop med Donald och Melania, när de blivit ett par.

– Det blev väldigt weird. Jag visste inte att hon hade börjat dejta honom, men det var ju perfekt att hon fick honom. Donald visste inte heller att vi hade bott ihop eller kände varandra, säger hon och fortsätter:

– Det finns också hemska bilder på oss från röda mattan. Melania på en sida och jag på den andra. Som om vi var hans tjejer. De här bilderna visades hela tiden när han ställde upp i valet, säger hon och vrider sig i stolen.

Så förlorade Victoria Silvstedt hälften av sina pengar

Så förlorade Victoria Silvstedt hälften av sina pengar

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.