Silvstedts relation med Melania Trump – före framgången

Victoria Silvstedt delade lägenhet med Melania Trump under början av karriären.
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLIVIER HUITEL 1 / STELLA PICTURES CRYSTAL PICTURES
Foto: LUCA BRUNO / AP TT NYHETSBYRÅN

Som unga och oerfarna modeller delade de lägenhet i Paris, och blev vänner.

Men livet skulle komma att bli väldigt olika för svenska supermodellen Victoria Silvstedt och USA:s första dam Melania Trump.

– Melania som från början var så enkel blev en riktig prinsessa, säger hon i sitt "Sommar i P1".

En av dem blev en av Sveriges internationellt mest kända modeller. Den andra blev första dam i USA.

När Victoria Silvstedt, nu 43, för mer än tjugo år sedan började sin resa mot att en dag bli framgångsrik investerare och mångmiljonär, såg hennes liv annorlunda ut.

Silvstedt flyttade som tonåring modehuvudstaden Paris med modellyrket i sikte. I Paris fick Silvstedt en annan seriös och målinriktad tjej som rumskompis, hon som senare skulle bli USA:s första dam, Melania Trump.

Victoria Silvstedt beskriver den dåvarande Melania Knavs som en kämpe, likt henne själv.

– Hon pratade med stark öststatsaccent. Hon var otroligt smal och lite blek. Hon var också en kämpe, väldigt målinriktad, seriös, professionell och övertygad om att hon skulle "make it". Hon hette Melania Knavs då. Hon gifte sig sedan, och heter numera Trump i efternamn, och tituleras USA:s "first lady". Ingen av oss har gett upp och flyttat hem, berättar Victoria Silvstedt i sitt "Sommar i P1"-program.

Silvstedt berättar vidare att Melania alltid har haft kändisskap och framgång i sikte.

– Hon sa till och med: ”One day I will be more famous than Sophia Loren. Det var hennes stora idol. Och look at her now. Go girl! säger hon.

Relationen med presidentfrun är i dag inte samma som den en gång var. I "Sommar i P1" avslöjade supermodellen anledningen till varför hon inte längre pratar med presidentfrun.

– Förlorade kontakten lite med Melania när jag började resa och jobba runtom i världen.

Tappade kontakt med Melania

Under tiden hon bodde tillsammans med Melania Knavs så träffade Victoria Silvstedt en pojkvän i Paris och de flyttade så småningom ihop. Melania Knavs och Silvstedt hade då svårt att upprätthålla samma vänskapsrelation som under tiden då de bodde tillsammans.

Kärleksrelationer var inte det enda som stod i vägen, modellernas framgång drev dem isär. Men i sitt sommarprat konstaterar Victoria Silvstedt att både hon och Melania lyckades få det framgångsrika liv de drömde om tillsammans. 

– Vi tog oss framåt tillsammans trots allt.

I mitten på 90-talet lämnade Victoria Silvstedt hetsen i Paris för att plåtas för Playboy. Resten kan vi: Hon blev playmate of the year 1997 – Sveriges första –, bodde på Playboy Mansion, fick en Porsche och tjänade stora summor pengar som glamourmodell.

Melania Knavs flyttade även hon till USA 1996, och nådde framgång som modell. Två år efter sin ankomst på Manhattan träffade hon Donald Trump för första gången. Däremot skulle det dröja till 2004 innan de förlovade sig, och först 2005 blev Melania Knavs i stället Melania Trump.

I dag har Victoria Silvstedt och Melania Trump ingen regelbunden kontakt, mer än att de hälsar när de springer in i varandra. Något som hände senast för två år sedan då de båda modellerna  av en slump befann sig på den italienska restaurangen Cipriani i New York vid samma tidpunkt, något Victoria Silvstedt berättat om i Cancerpodden.


LÄS MER: Victoria Silvstedts brytning med vännen Melania Trump 


Donald Trumps raggningsförsök

I "Skavlan" har Victoria Silvstedt berättat att hon lärde känna president Donald Trump genom Melania Trump. Enligt supermodellen ska den dåvarande finansmannen ha försökt ragga upp henne efter att hon fått titeln som "playmate of the year" – men Victoria Silvstedt var inte intresserad.

– Han var inte alls min grej, det måste ha varit tupén. Jag reste överallt. Jag vet inte hur, men han fick reda på var jag var och började skicka mig blommor och saker. Han var lite efter mig., berättar hon i "Skavlan".

Trots att Victoria Silvstedt tydligt ignorerade Donald Trumps inviter så gav han sig inte.

– Jag svarade inte på några meddelanden och försökte hålla det nere. Men du vet, han måste ha gillat det. Du vet hur män är. När du säger nej, säger de: "Kör". Tyvärr, säger hon i "Skavlan".

Supermodellen valde till slut att träffa den nuvarande presidenten över en lunch. 

– Han är ganska motbjudande. Ärligt talat. Jag träffade honom en gång. Jag gick med på en lunch. Men det var allt. Det var slutet. Och det handlade bara om honom, att han var störst, bäst och vackrast. Jag, jag, jag. Och eftersom jag är från Sverige fungerar inte det, säger hon.

Victoria Silvstedt tycker däremot att det är kul att Melania Trump i dag är USA:s första dam med tanke på deras förflutna som rumskompisar i Paris. 

– Hon som var så enkel blev en riktig prinsessa med sina lyxhus och privatjet. Vi har gått en lång väg, säger Silvstedt i "Sommar i P1".

Expressen har sökt Victoria Silvstedt som uppger att hon inte har något att tillägga.


LÄS MER: Silvstedt om Trumps raggningsförsök

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.