Silvana Imams tacktal Foto: Olle SporrongSilvana Imams tacktal Foto: Olle Sporrong
Silvana Imams tacktal Foto: Olle Sporrong
Silvana Imam Foto: Olle SporrongSilvana Imam Foto: Olle Sporrong
Silvana Imam Foto: Olle Sporrong

Silvana Imams hårda kritik mot Grammis

Publicerad

Hon blev Årets artist och valde att hålla sitt tacktal på arabiska och litauiska.

Nu riktar Silvana Imam kritik mot vitheten i Grammis.

– Kolla ut, det är bara vita människor här, säger hon.

Det stod mellan artister som Amason, Miriam Briant, Seinabo Sey och Zara Larsson. Men det blev Silvana Imam som drog det längsta strået och blev Årets artist när Grammisgalan gick av stapeln på Cirkus i Stockholm.

 

LÄS MER: Här är vinnarna på Grammisgalan

 

Silvana Imam valde att hålla sitt tacktal på arabiska och litauiska.

– Det är jättemånga araber som kommer hit från Syrien, min släkt har tagit flyktingbåten till Danmark och det är dem jag talar till. De är här med mig i kväll. För jag bryr mig bara om dem egentligen.

Vad betyder det här priset för dig?

– Det känns jättebra att vinna det. Det är ett erkännande och en början på någonting väldigt bra för mig. Det betyder att jag har berört människor, det är vad det betyder.

Seinabo Sey avslutade med manifestation

Grammisgalan avslutades av Seinabo Sey, som sjöng låten "Hard time". Och det var inget standarduppträdande som Seinabo Sey bjöd på.

Sångerskan tog nämligen upp 100 svarta kvinnor på scen som stod bredvid henne när hon sjöng låten.

 

LÄS MER: Seinabo Seys kraftfulla protest mot Grammis

 

Numret avslutades med att alla på scenen stod och höll händerna samtidigt som musiken tonade ut.

Silvana Imam är tagen av framförandet.

– Jättebra, wow. Wow!

Silvana Imam: "Det är bara vita människor här"

Samtidigt riktar Silvana Imam kritik mot vitheten i Grammis.

– Kolla ut, det är bara vita människor här. Det är inte people of colour. Jag menar det finns inte så många rasifierade i publiken. Det är väl dags för Grammis och folk att styra upp det, säger hon och fortsätter:

– Det är också därför jag pratade på arabiska och litauiska. Det är dags att nå ut till andra människor också.

Lisa Cronstedt, marknadschef på Ifpi, som står bakom Grammis, väljer att inte ta upp artisternas kritik. Istället låter hon hälsa "Inga kommentarer".

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag