Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sigrids val att visa känslorna – efter uppbrottet med Samir

Sigrid Bernson gör en vändning i karriären, och väljer att börja sjunga på svenska för att bli mer privat i sin musik. Foto: OLLE SPORRONG
Efter uppbrottet från Samir Badran släpper hon nu kärlekslåten ”Skulle dö för dig” – med en text som kommer från Sigrid Bernson själv. Foto: Johan Valkonen/Stella Pictures

Sigrid Bernson gör en vändning i karriären, och väljer att börja sjunga på svenska för att bli mer privat i sin musik.

Efter uppbrottet från Samir Badran släpper hon nu kärlekslåten ”Skulle dö för dig” – med en text som kommer från Sigrid Bernson själv.

– Jag släpper inte bara ny musik, jag visar även upp en helt ny sida av mig, säger Sigrid Bernson.

Efter att ha hamnat i Andra chansen i förra årets upplaga av Melodifestivalen, med låten ”Patrick Swayze”, väljer nu Sigrid Bernson att göra en stor förändring i sin musikkarriär.

Den sjunde juni släpper Bernson kärlekslåten ”Skulle dö för dig” – hennes första låt på svenska.

– Nu är det dags att släppa första låten. Det känns nästan overkligt då vi jobbat så länge men jag är glad att jag äntligen får dela med mig av det vi skrivit. Jag släpper inte bara ny musik, jag visar även upp en helt ny sida av mig, säger Sigrid Bernson.

”Vågar tala om hur man känner”

Strax efter nyår gjorde pojkvännen Samir Badran slut med Sigrid Bernson, och tillsammans med Victoria Voss Bignet och Martin Bustgard har Bernson fått hjälp att visa en ny sida av sig själv.

– Vi har hittat en ny sida av mig och det jag brinner för. Under året har de blivit mina nära vänner. Vi har jobbat långa dagar och många sena nätter, berättar artisten.

– Skulle Dö För Dig handlar om kärlek. En stark kärlek som ännu inte är uttalad. Hoppet om att den andra personen känner likadant och stunden då man tar mod till sig och vågar tala om hur man känner.

Kommer att vara mer privat

Att gå från engelska till svenska gör det lättare för stjärnan att vara mer privat i sina texter.

– De låtar jag kommer släppa nu betyder mycket för mig textmässigt för att det känns som att jag har skrivit dem från hjärtat. Att skriva på svenska har varit både en utmaning och en frihet då varje ord betyder något exakt, säger hon.