Sigrids svåra tid efter tv-succén

Entreprenören Sigrid Bergåkra lämnar de tuffa åren bakom sig.
Foto: OLLE SPORRONG
Sigrid träffade Pål Mases när hon medverkade i "Bonde söker fru".
Foto: FAKSIMIL TV4

Sigrid Bergåkra har haft ett par turbulenta år med en gård som brunnit ner och ett tufft uppbrott från kärleken Pål Mases. 

Nu berättar hon om den svåra tiden efter TV4:s "Bonde söker fru".

– Jag behöver få lite upprättelse med den grejen, säger hon.  

Sigrid Bergåkra, 45, är aktuell i "Farmen VIP" men blev känd i Sverige redan 2016 när hon medverkade i ”Bonde söker fru”. Då hittade hon kärleken i Pål Mases, 49, men när programmet var slut tog även förhållandet slut. 

– Jag behöver få lite upprättelse med den grejen, säger hon. 

Vidare säger Bergåkra att i kommande avsnitt av "Farmen VIP" kommer hon öppna upp mer och att hon därför vill vänta med att berätta tills programmet har sänts. 

– Från början ville jag inte berätta om det men nu vill jag gärna det. 

Skolans lokaler brann ner på gården

I vintras råkade Bergåkra ut för en fruktansvärd brand på gården. Hon driver ett gymnasium, beläget på hennes gård, tillsammans med sina bröder Lars och Bengt Olof. Tidigare i år brann stora delar av byggnaden ner - lektionssalar, kontors- och restaurangdel. 

– Det blev en obrukbar arbetsplats genom att det brann ner och sedan blev det vattenskadat, säger hon. 

Tillsammans med sina bröder har de nu planerat om och gjort i ordning lokaler i elevhemmet. 

– Mina bröder är riktiga optimister och vi har tagit tag i allt och planerat om. Planenligt ska vi vara i gång efter sommarlovet. Visst blir det mycket jobb men samtidigt blir det som en nystart. Det är en jättebra lokal, kanske ännu bättre säger hon och berättar vidare att hon vill se det från den positiva sidan. 

Genomgick en personlig resa i programmet

För Bergåkra krävdes det stor planering för att kunna medverka i "Farmen VIP", en kändisversion av originalprogrammet "Farmen". Hon är inte bara chef och entreprenör, utan hon är även en ensamstående trebarnsmamma. 

– Det krävs mycket planering för att jag ska känna mig trygg att lämna barnen. Det krävs att vara stark och våga satsa på sin personliga resa. 

Hon fortsätter:

– Jag har alltid varit en stark mamma med stark kontakt med mina barn men jag tycker att det förstärktes ännu mer efter programmet. Det har bara varit positivt i efterhand. 

Konceptet med programmet "Farmen VIP" är att en grupp kändisar får sköta en lantlig gård i ett 1800-tals miljö utan mobiltelefoner och andra moderna ting. 

– Det var min största utmaning som chef, entreprenör och trebarnsmamma - att släppa kontrollen över jobb och alla krav och måsten man lagt på sig i samhället. 

Efter ett par tuffa har Bergåkra fått ny energi och känner sig piggare och gladare för varje dag som går. 

– Barnen och jag är starkare än någonsin, säger hon. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.