Sigrids förklaring om ”Let’s dance” – uteblir från tävlingen

Q&A: Sigrid Bernsons kärlekslåt – här är sanningen
Sigrid Bernson kommer inte vara med och tävla i år.
Foto: OLLE SPORRONG
Förra säsongen dansade hon med Robin Bengtsson.
Foto: OLLE SPORRONG

Sigrid Bernson kommer inte vara med i årets säsong av ”Let's dance” – nu berättar hon varför.
Tävlingen är krävande både fysiskt och mentalt, vilket inte kändes lägligt för henne just nu.

”Bestämt mig för att dra ner på tempot”, skriver Bernson på Instagram.

Snart är det premiär för årets säsong av ”Let's dance”. Listan över vilka som kommer dansa i tv-rutan i vår har släppts och det finns några nya ansikten även bland de professionella dansarna. 

Någon som inte kommer att delta i denna säsong är Sigrid Bernson, 31. Hon berättar nu att det är många som hört av sig och frågat varför, och i ett Instagram-inlägg skriver hon och förklarar hur det blivit så.

”Svaret är att jag älskar mitt jobb och allt jag engagerar mig i men jag har under en lång tid tagit på mig väldigt mycket jobb och har därför bestämt mig för att dra ner på tempot just nu”, skriver Bernson på Instagram.

Sigrid: Måste lyssna på kroppen

Att dra ner på tempot gäller både jobb och sociala medier. Bernson har lärt sig hur viktigt det är att lyssna på kroppen när den säger ifrån.

”Lets dance är ett fantastiskt jobb med underbara kollegor men som ni säkert förstår också oerhört krävande både fysiskt och mentalt, nästan alla veckans dagar, och det kändes tyvärr inte aktuellt för mig i år”, 

Hon fortsätter:

”Därför har jag själv valt att hoppa över årets säsong. Jag kommer att följa mina vänner och kollegor med massa dansglädje och kärlek”.

Kommer försvinna på Instagram

Bernson berättar också att hon just nu kommer att vara frånvarande från sin Instagram och att hon och pojkvännen Robin Bengtsson, 29, håller på komma till ro i deras nya hus. När de fått mer ordning och reda kommer hon att dela med sig av bilder på huset. 

”Kom ihåg att du är värdefull”, avslutar hon sitt Instagram-inlägg. 

Expressen har sökt Sigrid Bernson. 

https://www.instagram.com/p/B9WW8REnern/?igshid=1c10b15fuxk03

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.