Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sigrid Bernsons svåra väg tillbaka – efter aborten

Sigrid Bernson berättar om utmattningssyndromet och sin abort i ”Efter fem” i TV4.
Foto: TV4
”Jag vill aldrig någonsin må så dåligt igen”, säger Sigrid Bernson i videon på Instagram om tuffa tiden som varit.
Foto: Youtube

Sigrid Bernson delade nyligen med sig av att hon brottats med utmattningssyndrom i över två års tid.

Nu berättar hon att hon även gjorde en abort under den svåra perioden.

– Det var jättetufft. Jag fick som sagt reda på att jag var gravid, men också att jag hade utmattningssyndrom, säger hon i ”Efter fem” i TV4.

Nyligen gick artisten Sigrid Bernson, 33, ut och berättade i en öppenhjärtig video på Instagram om sitt utmattningssyndrom – något som hon har kämpat med i över två års tid. 

– Jag vill aldrig någonsin må så dåligt igen, säger hon i videon.

I ett meddelande till Expressen skrev hon efteråt att det var ”både nervöst och jobbigt” att berätta någonting så personligt, och att hon hoppades kunna ”hjälpa eller ge hopp till andra som går igenom samma sak”.

Under torsdagen gjorde Sigrid Bernson sitt första tv-framträdande sedan 2019 när hon gästade ”Efter fem” i TV4. 

Där berättar hon om tuffa tiden med utmattningssyndromet, men också att hon under den perioden gjorde en abort – något hon också har pratat om i sina klipp på Instagram.

Om sorgen och oron

Det var precis när hon hade träffat kärleken i Robin Bengtsson, 31, som hon också dansade med i ”Let's dance”.

– Det var jättetufft. Jag fick som sagt reda på att jag var gravid, men också att jag hade utmattningssyndrom. Och jag kände inte att det var rätt för mig att gå igenom den graviditeten, jag hade inte den styrkan, säger hon i ”Efter fem” och fortsätter:

– Men det betyder inte att det inte var jobbigt att göra den aborten. Snarare var det en ganska stor sorg som ledde till mycket oro: ”Hur länge ska jag behöva vänta på att bli mamma?”, och ”kommer jag att kunna vara den mamman som jag tänkt att jag ska vara?”

Det började cirkulera gravidrykten, och Sigrid Bernson berättar att hon kunde få frågan rakt ut om hon var gravid, vilket ”gjorde jätteont”. 

Men nu väljer hon att berätta.

– Det var tufft. Jag valde att dela med mig av det, för jag tycker att det är en stor del av min resa också. Jag ville att det skulle vara en helhet, att berätta det. 

Sigrid Bernson säger att hon är ”jättelättad och rörd” över all den kärlek hon fått sedan hon publicerat sina videor på Instagram. 

Expressen har sökt Sigrid Bernson. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.