Sigrid Bergåkra och Pål Mases har tagit en paus Foto: Ellen PanSigrid Bergåkra och Pål Mases har tagit en paus Foto: Ellen Pan
Sigrid Bergåkra och Pål Mases har tagit en paus Foto: Ellen Pan
Sigrid sökte kärleken i TV4-programmet Bonde söker fru Foto: TV4Sigrid sökte kärleken i TV4-programmet Bonde söker fru Foto: TV4
Sigrid sökte kärleken i TV4-programmet Bonde söker fru Foto: TV4
Pål Mases och Sigrid Begåkra hittade varandra i TV4-programmetPål Mases och Sigrid Begåkra hittade varandra i TV4-programmet
Pål Mases och Sigrid Begåkra hittade varandra i TV4-programmet
Sigrid Bergåkra Foto: OLLE SPORRONGSigrid Bergåkra Foto: OLLE SPORRONG
Sigrid Bergåkra Foto: OLLE SPORRONG

Sigrid Bergåkras kamp för kärleken med Pål

Publicerad

Sigrid Bergåkra och Pål Mases berättar nu att de har tagit en paus i förhållandet. 

Paret träffades under ”Bonde söker fru” – men livet efter tv-succén blev inte som de tänkt sig - nu kämpar de för att åter få ihop förhållandet. 

– Det är fortfarande passion och kärlek mellan oss, säger Sigrid Bergåkra. 

TV4-tittarna följde hur Sigrid Bergåkra, 44, kämpade för att hitta den rätte i ”Bonde söker fru”. Hästbonden Sigrid drömde om en man att dela livet på gården i Vallsta i Hälsingland med. 

Men när kemin uteblev med friarna tog Bergåkra ett drastiskt beslut och skickade hem dem. I stället satsade hon allt på entreprenören Pål Mases, 48 – som hon träffat tidigare på en hästtävling. 

Tittarna kunde följa hur de utvecklade starka känslor för varandra och blev ett par.

Men livet efter programmet blev inte riktigt som paret tänkt sig. Sigrid Bergåkra driver tillsammans med sina bröder gården i Vallsta – samtidigt som hon har tre döttrar i åldrarna 10, 12 och 15 och äger tävlingshästar.  

Pål Mases har även han en familj sedan tidigare och driver flera företag i byggsektorn i Dalarna. Han har sin gård i Vikarbyn utanför Rättvik – drygt två timmars körning från Sigrids gård i Hälsingland. 

Sigrid Bergåkra.

LÄS MER: Sigrid Bergåkra och Påls kärleksbeslut 

Problemen att pussla ihop vardagen och samtidigt leva ihop blev för stora för paret - som tagit en paus i relationen. På torsdagen medverkade hon i ”Malou efter tio” och berättade om pausen i relationen och den jobbiga tiden.  

– Vi har haft ett hektiskt år. Vi har hunnit med både det ena och det andra när det gäller våra företag. Vi har haft det tuff på varsitt håll med våra familjer, tragedier och sådant som man måste genomleva. Sedan har vi de här starka känslorna för varandra och de håller vi vid liv. Det är fortfarande passion och kärlek mellan oss, säger Sigrid. 

Sigrid Bergåkra: ”Väldigt ensam”

Sigrid berättar att insikten sköljde över henne när hon nåddes av nyheten om terrorattacken på Drottninggatan. 

– Det blev uppenbart att just där jag stod just då var väldigt ensam – att jag inte hade någon nära just då. Det har jag strävat efter så lång tid att få ha. Att få känna tryggheten och närheten från en partner – och det vill jag i framtiden, säger hon. 

 

LÄS MER: Bonde-Sigrid: "Det är inte jättelätt just nu"

 

Sigrid Bergåkra kämpar för att få förhållandet med Pål Mases att fungeraFoto: TV4

Sigrid hoppas att paret ska kunna hitta en lösning för att få relationen att fungera.  

– På något sätt har vi kört på med väldigt mycket framåtbjudning i vårt förhållande. Och jag har forcerat från mitt håll att vilja ha den där familjekärnan så fort som möjligt. Men man kan ta den där halvhalten och tänka att vi kan ha lite tålamod och titta på lösningar för framtiden. Att göra slut och bara lämna varandra är synd när man tycker väldigt mycket om varandra, säger hon.

Sigrid Bergåkra: ”Mitt hjärta”

Sigrid berättar att hon i nuläget inte kan tänka sig att lämna gården – men hoppas att det ska lösa sig ändå. 

– Förhoppningsvis ser vi andra lösningar fram över eller inse att vi helt enkelt får vara kära, men inte kunna träffas så ofta som vi vill, säger hon och avslutar:

– Jag vet att jag har mitt hjärta väldigt mycket hos Pål. 

Pål Mases bekräftar att han och Sigrid har tagit ett avbrott i relationen: 

– Vi har tagit en paus. Att få ihop två liv med familjer bakom, barn med olika intressen och våra företag – det är inte lätt. 

Pål Mases berättar att han fortfarande tycker om Sigrid väldigt mycket och att de ska träffas. 

– Vi träffas och vi ska träffas inom kort. Vi tycker båda att det är bättre att prata öga mot öga än att skicka sms. 

Relaterade ämnen
Max Sohl Stjernberg
Max Sohl Stjernberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag