Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sigrid Bergåkras frieri – mitt under inspelningen

”Bonde söker fru”-profilen Sigrid Bergåkra har friat till sin kärlek Jesper.Foto: OLLE SPORRONG
Tv-profilen friade nder inspelningarna av ”Bonde söker fru 15 år”.
Paret visar sin kärlekslycka på Instagram.Foto: Instagram/bergakraparet

”Bonde söker fru”-profilen Sigrid Bergåkra har friat till sin kärlek Jesper, under inspelningarna av ”Bonde söker fru 15 år”.

I TV4:s ”Efter fem” berättade bondeprofilen först om det djärva kärleksdraget inför kamerorna.

– Det kändes otroligt mäktigt att gå ner på knä och fria till Jesper, säger Sigrid Bergåkra.

Sigrid Bergåkra, 47, hittade inte kärleken genom ”Bonde söker fru” när hon var med 2016 – men kärleksprogrammet fortsätter spela stor roll för henne.

När bondeprofilen på onsdagen spelade in jubileumsprogrammet ”Bonde söker fru 15 år” passade hon nämligen på att fria till kärleken Jesper, som hon är sambo med.

I TV4:s ”Efter fem” avslöjade Sigrid Bergåkra frieriet.

– Det kändes otroligt mäktigt att gå ner på knä och fria till Jesper, berättar hon för Expressen en stund efter frieriet. 

– Det känns så fint att man kan få vara så här galet kär, att det inte bara tillhör ungdomen. 

Träffade kärleken under älgjakten

Det har minst sagt gått snabbt för paret. Det var under älgjaktssäsongen förra året som de två träffades, när 50-åriga Jesper jagade på Sigrid Bergåkras mark. Han kom då upp till Bergåkra för att hälsa – och resten är kärlekshistoria.

– Jag är fortfarande helt skakig, men också överlycklig, säger Jesper. 

Han berättar att han under sommaren har föreslagit att paret borde byta ringar med varandra. Men att han ändå inte hade en aning om att frieriet skulle ske under inspelningen. 

– Det var en jättestor överraskning, det kom som en blixt från klar himmel. Jag tycker det är så himla fint att hon gjorde detta. 

Sigrid Bergåkra köpte ringarna för några månader sedan, men bestämde sig ganska nyligen för att frieriet skulle ske under jubileumsprogrammet av ”Bonde söker fru”. 

– Det var bara kamerateamet och Linda Lindorff som visste om. Jag har varit så himla nervös inför detta. 

Familjen var på plats 

Efter det storslagna frieriet framför tv-kamerorna väntade ytterligare en överraskning. 

– När vi gick ut från slottet för att prata, bara vi två, såg jag ett stort gäng komma gåendes mot oss. Då ser jag att det är alla våra barn och deras respektive. Vi har ju sju stycken totalt. Så det var ju också en chock, berättar Jesper. 

Paret har också ett gemensamt Instagramkonto, ”bergakraparet”, där de lägger upp bilder från sitt liv tillsammans. För bara några dagar sedan publicerade Bergåkra en bild på Jesper märkt med ”mannen i mitt liv”.

”Mitt livs kärlek, vackraste själ jag mött, din för alltid”, skriver hon som kommentar till bilden, och avslutar med ett rött hjärta.

När bröllopet blir av är ännu inte spikat. Men frieriet kommet att sändas i TV4 i slutet av året. 

– Det känns bra att få sprida glädje och kärlek, under denna konstiga och sorgliga tid, säger Sigrid. 

Bonde söker fru har premiär onsdagen den 23 september på TV4, TV4 Play och C More.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.