Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sigrid Bergåkra förd till sjukhus efter bilolycka

Sigrid Bergåkra medverkade i ”Bonde söker fru” 2016.
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: Instagram/bergakraparet
Efter olyckan delade paret med sig av bilder.
Foto: Instagram/bergakraparet
”Vi mår bra efter omständigheterna”, skriver fästmannen Jesper Andersson i ett sms.
Foto: Instgaram/bergåkraparet

Sigrid Bergåkra fördes under fredag kväll till sjukhus efter en dramatisk bilolycka med fästmannen Jesper Andersson. 

Tv-profilen har nu fått komma hem efter den omtumlande natten. 

Hon är hemma nu. Mörbultad men i gott mod.” skriver Jesper Andersson i ett sms till Expressen. 

Under fredag kväll körde Sigrid Bergåkra, 47, och fästmannen Jesper Andersson bil mellan Hudiksvall och Vallsta. Plötsligt fick bilen sladd och kanade rakt in i en snövall. Bilen voltade ett varv och paret lyckades ta sig ut genom taket på bilen. På sociala medier har de delat med sig av bilder från den dramatiska olyckan. 

”Voltade i diket i snöyran i kväll. Änglavakt och änglar som hjälpte oss att ringa ambulans o min hjälte Jesper var lugn och trygg och vi båda klarade oss undan med mindre blessyrer.” skrev Sigrid Bergåkra på Instagram några timmar efter olyckan.

Paret lyckades larma och strax efter olyckan kom polis, brandkår och ambulans. Sigrid Bergåkra fördes snabbt till sjukhus där hon genomgick en grundlig kontroll. I ett sms till Expressen skriver Jesper Andersson att de är omtumlade, men mår bra. 

”Vi mår bra”

Vi mår bra efter omständigheterna. Bilen är skrot men det är bara en bil. Vi hade tur som åkte en rejäl bil, vår Dodge RAM. Den höll pall och hade änglavakt som inte voltade in i ett träd eller en stor Sten. Vädret var fruktansvärt dåligt och väglaget katastrof. Har kört många mil genom åren, både som polis och nu med hästar på släp. Men det här var det värsta jag varit med om.

Efter den dramatiska kvällen fick Sigrid Bergåkra äntligen komma hem. Fästmannen skriver att han ska ta tillvara på kärleken extra mycket i dag.

”Hon är hemma nu. Mörbultad men i gott mod. Själv är jag stel i nacken men inte värre än när jag kastades av en häst i höstas. Det är Sigrids födelsedag i dag så nu ska jag och familjen skämma bort henne extra med god mat, bubbel, paket och massor av pussar och kramar.”, skriver han. 

”Jesper är min hjälte”

I ett sms till Expressen vill Sigrid Bergåkra skicka ett tack till fästmannen och alla som hjälpte till vid olyckan. 

”Jag är så tacksam Jesper är min hjälte för han håller i gång här nu fast han också fått en liten chock, han är så omtänksam med mig och barnen alltid. Vi vill också tacka de änglar som hjälpte oss, bilisten som var först till olycksplatsen och all räddningspersonal och så klart vårdapparaten som alla bidrog till att olyckstillfället blev mindre dramatiskt och chockartat, ett fint exempel på hur fin medmänsklighet det finns omkring oss.

Tv-profilen Sigrid Bergåkra var med i ”Bonde söker fru” 2016. Men i programmet fann hon inte den rätta kärleken. Fästmannen Jesper Andersson träffade hon under en älgjakt 2019. Förra hösten friade hon till kärleken under inspelningen av ”Bonde söker fru”.  

– Det känns så fint att man kan få vara så här galet kär, att det inte bara tillhör ungdomen, sa hon efteråt i en intervju till Expressen. 

47-åringen är också en framstående ridprofil och driver Bergåkra gård med Naturlära Ridgymnasium i Hälsingland. 

https://www.instagram.com/p/CKXWoGWHJiu/https://www.instagram.com/p/CKXYzubnCOr/?hidecaption=true

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.