Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sigrid Bergåkra bryter förlovningen: ”Tråkigt”

Sigrid Bergåkra var med i ”Bonde söker fru” 2016.
Foto: OLLE SPORRONG
2020 friade hon till fästmannen Jesper Andersson i tv.
Foto: TV4
Nu har paret dock brutit förlovningen.
Foto: OLLE SPORRONG

Sigrid Bergåkra från ”Bonde söker fru” har planerat bröllop med kärleken Jesper Andersson.

Men nu är relationen över.

– Vi har tagit ett vuxet beslut att inte vara förlovade längre, säger hon. 

Bonden Sigrid Bergåkra, 48, blev ett välkänt namn när hon var med i ”Bonde söker fru” 2016. Men någon kärlek blev det inte den gången.

I jubileumsprogrammet 2020 valde dock Bergåkra att fria till sin nya kärlek Jesper Andersson, 50, – mitt under inspelningen.

– Det kändes otroligt mäktigt att gå ner på knä och fria till Jesper, sa hon då i ”Efter fem” på TV4.

”Valde att inte ha en partner”

Men något bröllop tycks inte bli av, då paret nu brutit sin förlovning, vilket sajten Hänt var först med att rapportera

– Man väl understryka att för att jag ska må bra helt enkelt i mitt liv, som företagare, ensamstående mamma, ryttare i karriären som håller på med hästar på internationell nivå, då behöver jag få ro och lugn och må bra helt enkelt. Och då valde jag att inte ha en partner vid min sida just nu, säger Sigrid Bergåkra när Expressen ringer upp. 

– Däremot behöver man inte säga upp kontakten med varandra för det, utan vi kommer fortsätta att behålla kontakten så klart, fortsätter hon.

Skickade hem alla utom en

Sigrid Bergåkra tog i sin medverkan av ”Bonde söker fru” det drastiska beslutet att skicka hem samtliga brevskrivare då hon fallit pladask för Pål Mases från Dalarna. Det förhållandet tog dock slut några månader efter programmet.

– Man har blivit lite duktig på det här med åren. Man ska nog tänka till också när man ger sig in i en relation, att man också kan göra ett fint avslut. Det är jätteviktigt tycker jag. Men det är tråkigt så klar. Det är inte planen utan är man förlovar sig är det ju också att man ska se fram mot ett giftermål så småningom. Men det är ju också en prövotid. Prövotiden gick ut nu kan man säga.

Tar det lugnt med ny kärlek

Framöver blir det lugnt på kärleksfronten ett tag.

– Nej det är så långt bort nu. Vi har det så bra.  Jag kallar ju fortfarande mig och mina döttrar för en familj och det är jätteviktigt tror jag att skicka det budskapet ut till andra som står som ensam förälder. Att man är en familj ändå med sina barn.

De senaste åren har annars varit händelserika på flera andra sätt för hästbonden som i början av året fick föras till sjukhus efter att ha voltat med sin bil.

”Voltade i diket i snöyran i kväll. Änglavakt och änglar som hjälpte oss att ringa ambulans o min hjälte Jesper var lugn och trygg och vi båda klarade oss undan med mindre blessyrer”, skrev hon då på Instagram.

2018 förstördes dessutom hennes ridhus på gården Bergåkra i en kraftig brand.

– Det är en familjetragedi. Vi är lite i chock, berättade hon efter branden där varken några människor eller hästar skadades.

Här är årets bönder i "Bonde söker fru" i TV4

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.