Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Signe Anderson från Jefferson Airplane död

Signe Anderson har gått bort.
Foto: Youtube
Jefferson Airplane.
Foto: Youtube

Signe Anderson, originalsångare i det klassiska bandet Jefferson Airplane, har gått bort.

Det mystiska dödsfallet inträffade samma dag som bandkollegan Paul Kantner gick bort.

Flera amerikanska medier rapporterar att Signe Anderson, som sjöng på Jefferson Airplanes debutskiva ”Jefferson Airplane Takes Off” från 1966 har gått bort.

Någon dödsorsak har ännu inte offentliggjorts men Signe Andersons bandkollega Jack Casady har uppgett att sångerskan har haft problem med hälsan den senaste tiden.

Signe Anderson gick bort den 28 januari. Det är samma dag som Paul Kantner, gitarrist i Jefferson Airplane, dog i cancer.


LÄS MER: Stjärnan död efter hjärtattack – blev 74 år

Signe Anderson hyllas på Facebook

På Facebook hyllas Signe Anderson av Marty Balin, sångare och gitarrist i Jefferson Airplane:

"En rar dam har gått bort. Jag föreställer mig hur hon och Paul vaknar upp i himlen och säger 'Hej, vad gör du här? Låt oss starta ett band tillsammans'. Och Spencer är med. Jag skickar kärleksfulla tankar till deras nära och kära", skriver Marty Balin.

Marty Balin syftar på Spencer Dryden, trummis i Jefferson Airplane som gick bort i cancer 2005.

Paul Kantner avled efter att ha fått en hjärtattack.

Jefferson Airplane bildades av Kantner och Balin

Det var Paul Kantner och sångaren Marty Balin som bildade Jefferson Airplane. Bandets genombrott kom med andra skivan "Surrealistic Pillow". Då hade Signe Anderson ersatts av Grace Slick.

Jefferson Airplane spelade bland annat på Woodstock-festivalen 1969 och sägs ha gett en av den mytomspunna festivalens bästa spelningar. Några månader senare var bandet med och anordnade Altamont Free Concert – en okänd festival som var enormt våldsdrabbad.


LÄS MER: Hårdrockaren Jimmy Bain är död


Bland annat blev Marty Balin slagen medvetslös av Hells Angels-medlemmar som hade anlitats som säkerhetsvakter.

Jefferson Airplane splittrades senare. Paul Kantner och Grace Slick fortsatte tillsammans som Jefferson Starship men lyckades inte nå Jefferson Airplanes framgångar.

1996 valdes Jefferson Airplane in i Rock & Roll Hall of Fame.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.