Benjamin Ingrosso fälldes av tittarna efter att ha förlöjligat flera rivaler i en video – nu visar röstsiffrorna att de drabbade valde bort honom. Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅNBenjamin Ingrosso fälldes av tittarna efter att ha förlöjligat flera rivaler i en video – nu visar röstsiffrorna att de drabbade valde bort honom. Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
Benjamin Ingrosso fälldes av tittarna efter att ha förlöjligat flera rivaler i en video – nu visar röstsiffrorna att de drabbade valde bort honom. Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
Benjamin Ingrosso hånskrattar åt Makedoniens bidrag i en video som publicerades av Wiwibloggs. Foto: WiwibloggsBenjamin Ingrosso hånskrattar åt Makedoniens bidrag i en video som publicerades av Wiwibloggs. Foto: Wiwibloggs
Benjamin Ingrosso hånskrattar åt Makedoniens bidrag i en video som publicerades av Wiwibloggs.  Foto: Wiwibloggs
Benjamin Ingrosso. Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅNBenjamin Ingrosso. Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
Benjamin Ingrosso. Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
Benjamin Ingrosso. Foto: PERSONA STARS / ZUMAPRESS.COM/IBL ZUMA PRESSBenjamin Ingrosso. Foto: PERSONA STARS / ZUMAPRESS.COM/IBL ZUMA PRESS
Benjamin Ingrosso. Foto: PERSONA STARS / ZUMAPRESS.COM/IBL ZUMA PRESS

Siffrorna visar – det blev Benjamins fall

Publicerad

Sverige är en maktfaktor i Eurovision – något som lett till en utbredd misstro mot de blågula. 

Benjamin Ingrosso fälldes av tittarna efter att ha förlöjligat flera rivaler i en video – nu visar röstsiffrorna att de drabbade valde bort honom.

Ingrosso svarar – med en bild på en folktom äng.

”Poserar oberört med alla som röstade på mig”, skriver han.

Svenskarna älskar schlager – men Eurovisionpubliken har tröttnat på Sverige. 

Den bilden framträder tydligt efter årets upplaga av musiktävlingen.

Benjamin Ingrosso sveks av tittarna – det blev bara 21 poäng från de som röstade ute i Europa. 

Expressens Anders Nunstedt har beskrivit stämningen i pressrummet nere i Lissabon efter att Benjamin Ingrosso fått sina poäng:

”Det vilda jublet i pressrummet när Ingrosso inte fick mer än 21 poäng som tack från tittarna ringer fortfarande i mina öron”. 

 

LÄS MER: Pernillas tårar i natt – Benjamin stöttas  

 

”Lägger skulden på Sverige”

William Lee Adams driver Eurovisionbloggen Wiwibloggs – han säger till Dagens Nyheter att Sverige är kontroversiellt bland hans läsare. 

– En viss del av Eurovisionfankretsen kan inte hantera Sveriges framgångar. Folk tar det faktum att deras egna länder inte lyckas som en personlig förolämpning. Och de lägger skulden på Sverige, säger William Lee Adams till DN. 

Det var Wiwibloggs som publicerade den kontroversiella videon där Benjamin Ingrosso hånar flera av de övriga bidragen.

– Mina öron klarar inte av det, sa Benjamin Ingrosso om Ungerns bidrag. 

Om Makedoniens bidrag sa Benjamin Ingrosso med ett hånskratt:

– Det lät som hon pruttade. Kolla på den där trummisen. Han vet inte vad han gör. De hämtade in honom från gatan. 

LÄS MER: Benjamins svar – efter tittarnas svek 

 

Röstsiffrorna visar

Nu visar röstsiffrorna som Eurovision Broadcasting Union har publicerat att inget av de länder som han hånade gav en enda poäng till svensken. 

De enda länder som gav poäng till Benjamin Ingrosso var Ryssland, Litauen,  Azerbadjan, Danmark, Island, Montenegro och Norge.

Inget av de länderna hånades i Wiwibloggs-videon. 

Men Benjamin Ingrosso har en kaxig kommentar efter förlusten. 

På Instagram lägger Benjamin Ingrosso upp en bild där han står på en ödslig äng. I bakgrunden sitter ett ensamt par på en filt.

”Poserar oberört med alla som röstade på mig”, skriver Benjamin Ingrosso i bildtexten.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag