Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Shoppa billigt på nätet

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Amy Green gillar att köpa kläder hemma vid datorn. Det finns mycket märkeskläder som inte har kommit till Sverige ännu, säger hon.
Foto: REHNMAN LENNART

Shoppa märkeskläder på nätet och spara tusenlappar.

Expressen har listat de bästa sajterna.

- Det är både billigt och härligt att shoppa framför datorn, säger Amy Green i Göteborg.

Läkarstudenten Amy Green, 27, handlar en stor del av sina kläder på internet. Hon började med nätshopping redan för sju år sedan då hon bodde i USA. Fynden har blivit många. - Ett av de bästa är ett par cowboyboots från USA för 350 kronor som visade sig kosta flera tusenlappar hemma, säger hon.

Provar i butiken

 Det har blivit mycket jeans och väskor. Innan hon köper varorna provar hon dem oftast i butiken. - Om det ändå blir fel kan man alltid skicka tillbaka dem. På många sidor är det gratis. Förutom att det är betydligt billigare att handla på nätet tycker hon att det är skönt att sitta framför datorn och shoppa i lugn och ro. 

Kläder som inte kommit än

 Hon slipper butikssäljare som försöker att tvinga på henne plagg. - Dessutom finns det mycket märkeskläder som inte har kommit till Sverige ännu. Men det finns nackdelar. Många försäljare försöker att kränga märkeskopior. - Om man ska köpa något dyrt gäller det att ta reda på hur plaggen ska se ut. Jag brukar göra det och sedan mejla frågor om plagget till företaget, säger hon.

FAKTA

Amys bästa shoppingråd
Beställ saker tillsammans med dina vänner.
På många sidor slipper du frakten om du handlar över ett visst belopp.
Se över storlekar noga.
Prova gärna plagget i butik före köp.
Kolla upp vad företaget har för returbestämmelser.
På en del företag måste du betala frakten om man skickar tillbaka varan.
Se hur lång returrätt du har.
Mejla företaget om du har frågor om plagget.
5Lämna inte ut
koden till ditt kreditkort.
Se till så att du inte får märkeskopior.
Om du exempelvis ska köpa en dyr väska är det bra att köpa en helt ny modell, som inte har hunnit tillverkas som kopia ännu.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.