Shirley fick mersmak av "Folktoppen"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Hon skulle vara sidekick, men blev snabbt en av programledarna.

I kväll guidar Shirley Clamp tittarna till "Sveriges största stjärna" i säsongens sista "Folktoppen".

- Det har varit jättekul och jag skulle gärna göra om det, säger Shirley Clamp.

TRIVS I TV-RUTAN. Shirley Clamp, som i kväll presenterar Sveriges största stjärna, fortsätter gärna som programledare i nästa omgång av Folktoppen.
Foto: NORDSTRÖM CORNELIA

När "Folktoppen" drog i gång i september var tanken att Shirley Clamp skulle fungera som bollplank och sidekick till Jovan Radomir och David Bexelius. - Vi hittade ingen benämning på mig först och vi ville säga någonting annat än "sångerska i husbandet", så då blev det "sidekick". Ungefär som kapellmästaren hos David Letterman, berättar Shirley. Men när Shirley insåg hur bra hon trivdes framför tv-kamerorna ändrades epitetet till programledare. - Det har blivit att jag mer och mer har trätt in i den rollen, säger hon. "Folktoppen" är en tittarsuccé och en ny säsong är planerad. Shirley skulle inte tacka nej till förnyat förtroende: - Vi har inte pratat om det, så det är en senare fråga. Men det har varit jättekul och jag gör gärna om det.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.