Shirley Clamps viktilska mot Katrin Zytomierska: ”Så korkat”

Få alla de senaste nyheterna från Expressen TV.
Katrin Zytomierska.
Shirley Clamp.
Foto: FREDRIK WENNERLUND / STELLA PICTURES

Katrin Zytomierska har tidigare kritiserats för sina uttalanden om överviktiga människor.

Nu ryter artisten Shirley Clamp ifrån mot medieprofilen.

– Jag tycker att det är så jävla korkat en del av sakerna hon säger och gör, säger Clamp i podcasten ”Nemo möter en vän”.

Artisten Shirley Clamp, 46, har länge kämpat med sin egen vikt, något hon berättar om i måndagens avsnitt av podcasten ”Nemo möter en vän”.

Clamp är därför väldigt kritisk mot medieprofilen Katrin Zytomierska, som flera gånger uttalat sig negativt kring överviktiga människor, och bland annat sagt att det är hemskt att vara tjock.

– Jag känner inte henne, så jag skulle aldrig i mitt liv säga att jag hatar henne. Men det som kommer ur hennes mun, att hon skulle förakta överviktiga människor. Det är ungefär som att säga att man föraktar sjuka, eller föraktar människor för att de har en diagnos, säger Shirley Clamp i ”Nemo möter en vän”.

”Det är så jävla korkat”

”Min kärlek”-artisten konstaterar att hon kanske är extra känslig just på grund av sin historia med viktkamp, men att hon vill förstå hur Zytomierska tänker.

– Sen kanske jag tar åt mig extra mycket för att jag har kämpat med min vikt. Men det har gått över styr vad gäller henne. Om inte annat vore det väldigt intressant att få sätta sig en timme en kväll och lyssna på vad hon har att säga, för att verkligen förstå. Men jag tycker att det är så jävla korkat en del av sakerna hon säger och gör, säger Clamp i podcasten.

Shirley Clamps känga till Katrin Zytomierska

Shirley Clamp berättar att hon har träffat Katrin Zytomierska i tidigare sammanhang, när profilen fortfarande var gift med Bingo Rimér, och att de då kommit bra överens. Samtidigt tycker Shirley Clamp att Zytomierska ska vara tyst med sina åsikter om människor som lever med fetma.

– Jag tycker att hon är en rapp och härlig brud. Men de här åsikterna om vikten, och övervikt, och kolhydrater eller icke, och tjocka människor. Keep it for yourself för i helvete, hon vet ju inte vad hon pratar om, säger hon i ”Nemo möter en vän”.

Expressen har sökt Shirley Clamp, som inte vill kommentera ytterligare. Vi har också sökt Katrin Zytomierska som avböjer att kommentera.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.