Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sex enkla steg – få liv i ditt torra & slitna hår

Skydda håret i sommar - här är produkterna som hjälper dig på vägen.
Foto: Maria Vaorin
1. SPREJA. Keune care line sun sublime oil, 145 kr, lyko.se.
2. FUKTA. Kicks Hair oil som återfuktar, innehåller UV- och värmeskydd. 119 kr, kicks.se.
4. ÅTERFUKTA Maria Nila palett true soft schampo (bilden) och true soft balsam. 179 resp. 189 kr, marianila.com.
5. SJÄLVTORKA Sprej som skyddar håret under styling och mot värme, Lee Stafford Frizz off keratin blow dry smoothing spray. 135 kr, lyko.se.
Kevin Murphys Damage manager som ger värmeskydd upp till 220 grader. 249 kr, bangerhead.se

Torrt, platt och slitet.

Så ser håret ofta ut på sommaren.

Men du kan förebygga hårtrasslet.

Om du skyddar och återfuktar kan svallet behålla både glans och volym. Här är 6 smarta knep.

1. Spreja

Självklart smörjer du in huden med solskydd när du ska tillbringa en dag på stranden. Men använder du solskydd till håret? Om du inte gör det så borde du börja med det. Det finns flera sorts produkter, som schampo och sprejer. Bäst effekt har de produkter som du inte sköljer ur, till exempel hårsprej eller leave-in-balsam.


2. Fukta

Ge håret extra fukt och vård. Gör en hårinpackning en gång i veckan och använd hårolja på torra och frissiga toppar.


3. Skydda

Solens strålar påverkar både fukt och ton på håret, speciellt om du har slingat eller färgat håret. Både UVA- och UVB-strålarna kan skada håret. Det kan göra att håret blir torrt, frissigt, slitet, trassligt och får kluvna hårtoppar. Det kan också bidra till att ett färgat hår blir blekare. Allra bäst är att skydda håret med en scarf eller hatt.


4. Återfukta

Eftersom sol och bad torkar ut håret kan du behöva ett annat schampo och balsam på sommaren. Byt gärna till något som återfuktar mer.


5. Självtorka

Minska på föning och låt håret självtorka så ofta du kan. Att föna håret sliter mycket på det, om du ändå gör det så använd värmeskyddande produkter.


6. Tvätta mindre

Tvätta mer sällan. Att tvätta för ofta kan torka ut längderna. Använd ett torrschampo mellan tvättarna om du tycker att hårbotten känns fet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.