Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sex and the city – så gick det sen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Tv-serien "Sex and the city" hade premiär 1998 och fängslade snart en stor publik.
En halv värld följde Carrie Bradshaws tankar om sex och kärlek, Mirandas cyniska kommentarer, Charlottes törst efter äktenskap och Samanthas sexuella erövringar.
Under åren blev det sex säsonger och två långfilmer om karaktärernas liv och äventyr i New York City.
"Sex and the city" har med sina odödliga karaktärer för alltid skrivit in sig i tv-historien – men hur gick det sen för skådespelarna?

1. En av tv-världens mest kända fashionistor

Sarah Jessica Parker.

Sarah Jessica Parker

I serien: Sarah Jessica Parkers nu mera ikonsiska rollfigur Carrie Bradshaw var kolumnisten som skrev sexspalten "Sex and the city" i den fiktiva tidningen "New York Star". Med en underfundig och humoristisk ton utforskade hon det mesta som har med relationer och sex att göra. Den charmiga Carrie blev snabbt en av tv-serievärldens mest kända fashionistor. Med en svaghet för trendiga designers och exklusiva skor stilblandade hon villt med second hand-fynd. Under serien har hon många relationer, men det är Mr. Big (Chris Noth), som ständigt gjorde in- och uttåg i hennes liv – och efter mycket om och men blev de äkta makar.
Nu: Efter serien har Sarah Jessica Parker medverkat bland annat i filmerna "Did You Hear about the Morgans" (2006) där hon spelar mot Hugh Grant och i komedin "I Don't Know How She Does it" (2011). Hon har också varit ansiktet utåt i en rad reklamkampanjer, bland annat för klädkedjan Gap och Nutrisse hårfärger. Precis som sin karaktär har hon anammat modespåret lanserade 2007 sin egen kollektion "Bitten". Hon har också lanserat sina egna parfymer, "Lovely" och "Covet" och skor under namnet "SJP Collection". Sedan 2007 är Parker gift med den amerikanska sångaren och skådespelaren Mattew Borderick. Tillsammans har paret en son och tvillingdöttrar.


2. Drabbades av cancer

Cynthia Nixon.

Cynthia Nixon

I serien: Nixons karaktär Miranda Hobbes ät en karriärinriktad jurist med en cynisk syn på relationer till män, men hon porträtterades också som mycket varm under en praktisk fasad. Genom serien har hon en bergochdalbane-relation med barntendern Steve. Miranda tvivlar flera gånger på sina känslor för Steve, men när hon av misstag blir gravid och föder deras barn kommer hon underfund med sina djupa känslor. Senare i serien och i filmerna får Mirandas och Steves relation gestalta de "vanliga" familjelivets fallgropar, men också fina, vardagliga ögonblick.
Nu: Efter serien har Nixon spelat i flera filmer, bland annat i den romantiska komedin "Little Manhattan" (2005) och dramafilmen "Stockholm, Pennsylvania" (2015). Hon har också haft en roll i Broadwayuppsättningen "Wit". I år spelar hon huvudrollen i det biografiska dramat "A Quiet Passion" som handlar om den amerikanska poeten Emily Dickinson liv. 2006 diagnostiserades Nixon med bröstcancer och har blivit en talesperson för att informera om sjukdomen. Hon är sedan 2012 gift med Christine Marinoni.


3. Arbetar för utsatta elefanter

Kristin Davis.

Kristin Davis

I serien: Davis karaktär Charlotte York är konsthandlaren som gör allt för att hålla en välputsad och fin fasad utåt. Hon är den mest konservativa i väninnekvartetten och drömmer om giftermål och familjeliv. Hon är också den som blir prydd över sina vänners frispråkighet kring sex, men förvånar ibland med att avslöja sexuella eskapader. Hon skiljer sig från sin första make och gifter sig sedan med skilsmässoadvokaten Harry Goldenblatt – som med sitt röriga och ohyfsade sätt på många sett hennes egen motsats. För att kunna gifta sig med Harry konverterar Charlotte till judendom. Charlotte har svårigheter att bli gravid, men efter att hon och maken adopterat dottern Lily blir hon gravid och får också ett biologiskt barn.
Nu: Efter serien har Davis bland annat spelat i filmen "Couples Retreat" (2009). Hon har också spelat i uppsättningen av "Fatal Attraction" på West End i London. Davis har även gjort reklam för schampot Head & Sholders och lanserat en accessoarkollektion tillsammans med kedjan Belk. 2009 blev Davis talesperson för välgörenhetsorganisationen Oxfam och hon har även prisats för sitt arbete för utsatta elefanter. Sedan tidigare har Davis talat öppet om sin alkoholism, men är sedan 22-årsåldern nykter. 2011 adopterade hon en dotter, Gemma Rose Davis.


4. Skrev orgasmbok med dåvarande maken

Kim Cattrall.

Kim Cattrall

I serien: Kim Cattrall porträtterar den självsäkra PR-agenten Samantha Jones som väljer sex framför relationer. Orädd och med en stor dos humor ser hon till att leva livet i alla lägen och att få det hon vill ha. Många har kallat henne som en frisk fläkt i populärkulturen eftersom hon är en kvinna som aldrig skäms för sig själv och lever långt bortom den traditionella kvinnorollen. Trots sin inställning till relationer inleder hon en med den unga skådespelartalangen Smith. Med sitt sinne för marknadsföring gör hon honom till stjärna. I filmen "Sex and the City" lämnar hon dock Smith med det minnesvärda citatet: "Jag älskar dig - men jag älskar dig mer".
Nu: Efter serien har Cattrall spelat i filmen "Uptown Downstairs Abbey" (2011). Hon har också medverkat i flera tv-serier, bland annat aktuella "Sensitive Skin" och gjort teaterroller, bland annat i Broadwayuppsättningen av "Private Lives" 2011. Hon gjorde också rollen som Cleopatra i Antony & Cleopatra på Livehouse Liverpool 2010. Cattrall har varit gift tre gånger, senast med jazzmusikern Mark Levinson. Paret gick skilda vägar 2008, men under äktenskapet skrev de boken "Satisfaction: The Art of the Female Orgasm", tillsammans.


5. Har spelat detektiv och guvernör

Chris Noth.
Foto: Stella pictures

Chris Noth

I serien: Chris Noth spelar John James Preston, eller "mr Big" som han kallas av Carrie och hennes vänner. Han är en förmögen finansman som under större delen av serien är Carries stora kärlek. Big har även ett mycket gott öga till och starka känslor för Carrie, men kan sällan leva upp till hennes krav. I seriens sista säsong förklarar Big sin kärlek för Carrie och säger att han vill inleda en stabil relation med henne. Men Carrie ratar honom och flyttar till Paris med konstnären Aleksandr Petrovsky. Carries tre väninnor har under serien haft en avig relation till mr. Big, men när de räds att vännen inte mår bra i Paris ger de Big sin gunst och han åker för att hämta hem henne till New York.
Nu: Chris Noth har medverkat i en rad andra tv-serier, bland annat "Law & order" och "Law & order: Criminal Intent som detektiv Mike Logan. Just nu är han aktuell med serien "The Good Wife" där han spelar guvernören Peter Florrick. Sedan 2012 är han gift med den kanadensiska skådespelerskan Tara Lynn Wilson och tillsammans har paret en son.


6. Mindre roller i flera serier

David Eigenberg.

David Eigenberg

I serien: Eigenberg spelar den jordnära och vardagliga bartendern Steve Brady som inleder en relation med Miranda. Men deras skiljda ekonomiska förutsättningar skapar spänningar i relationen och efter en tid dumpar Miranda honom. De förblir vänner och när Steve drabbas av testikelcancer har Miranda sex med honom för att han ska känna sig manlig. Miranda blir gravid och tänker först göra abort men behåller barnet. De uppfostrar barnet på olika håll och Steve träffar flickvännen Debbie. Dock hittar paret tillbaka till varandra, gifter sig och köper ett hus i Brooklyn.
Nu: Efter serien har Eigenberg gjort mindre roller i flera tv-serier, bland annat "Ghost Whisperer". Sedan 2012 spelar han brandmannen Christopher Herrmann i tv-serien "Chicago Fire". Han är gift med Chrysti Kotik Eigenberg och paret har två barn tillsammans.


7. Adopterade en son 2009

Willie Garson.
Foto: Stella pictures

Willie Garson

I serien: Garson spelar Stanford Blatch, en homosexuell talangjägare som ständigt försöker lansera nya namn på New Yorks modescen. Har en nära vänskapsrelation med Carrie och precis som väninnan har han en iögonfallande klädstil. Stanford har det inte alltid så lätt i kärlekslivet och kommer ofta med sin syn på relationer och sex. Till slut inleder han en relation med Brodwayartisten Marcus Adente.
Nu: Efter serien har Garson gjort flera filmroller, bland annat i filmerna "Periods." och "Walk of Shame". Skådespelaren som har en lång rad tv-serier på cv:t är också känd för sin roll som Mozzie i serien "White Collar". 2009 adopterade han en son.


8. Har skrivit för Elle och Huffington post

Evan Handler.
Foto: Getty images

Evan Handler

I serien: Handler spelar skilsmässoadvokaten Harry Goldenblatt som gifter sig med Charlotte när han har hand om hennes skilsmässa. Han är på många sätt Charlottes motsats – rörig, ibland ohyfsad och sätter inte alls lika stor vikt vid en fin fasad som Charlotte. Men Harry, som är jude, håller hårt vid att han ska gifta sig med en judinna, eftersom han lovat sin mamma det på hennes dödsbädd. Så för att kunna gifta sig konverterar Charlotte till judendom.
Nu: Efter serien har Handler gjort sig känd för serien "Californication" där han spelar huvudrollen Hank Moodys bäste vän Charlie Runkle. Han har också skrivit flera böcker, bland annat "Time On Fire: My Comedy of Terrors" som handlar om hans tillfrisknande från leukemi. Han har också skrivit för flera magasin som Elle och även dagstidningen Huffington post. Handler är sedan 2009 gift med kemisten Elisa Atti och tillsammans har paret en dotter.


9. Har spelat mot Demi Moore och Kevin Costner

Jason Lewis.
Foto: Stella pictures

Jason Lewis

I serien: Lewis spelar hunken Jerry "Smith" Jerrod, en ung man med skådespelarambitioner som arbetar som servitör på den trendiga restaurangen Raw. Smith är en jordnära karaktär och inleder en relation med Samantha. När han möter Samantha ser hon genast hans potential, inte minst för hans utseendes skull, och med hjälp sitt sinne för marknadsföring gör hon honom till stjärna. Trots att parets relation, som i många fall för Samantha, handlar om sex utvecklas det snart till något djupare.
Nu: Efter serien har Lewis bland annat spelat i filmerna "My Bollywood Bride" (2006) och i thrillern "Mr. Brooks" (2007) där han spelar mot Demi Moore och Kevin Costner. Han har också synts som gästskådespelare i flera tv-serier, bland annat "House" och "How I Met your Mother". I år är han aktuell med dramafilmen "Running wild".


10. Tillsammans med Bo Derek

John Corbett.
Foto: Bulls

John Corbett

I serien: Corbett spelar Aidan Shaw, en möbeldesigner som inleder en relation med Carrie. Han är lugn, handfast, uppskattar det enkla livet på landet och visar stort tålamod med Carries ibland rastlösa och obeslutsamma personlighet. Men under deras relation har Carrie en otrohetsaffär med Mr Big, vilket hon erkänner för Aidan. Paret gör slut, men hittar senare tillbaka till varandra. Aidan friar till Carrie och paret planerar bröllop. Dock får Carrie ett nervöst sammanbrott och kan inte förmå sig att bestämma ett datum för den stora dagen. Vad som också ställer till det är att Carrie fortfarande har en vänskapsrelation med Mr Big - och när Aidan konfronterar henne med att han tror att hon inte kommit över rivalen går paret skiljda vägar.
Nu: John Corbett är förutom skådis även countrysångare. Efter serien har han medverkat i flera andra serier, bland andra "Navy CIS Los Angeles" och "Sex & Drugs & Rock & Roll". 2002 spelade han den manliga huvudrollen i den framgångsrika filmen "Mitt Stora Feta Grekiska Bröllop" och i år är han aktuell med uppföljaren till filmen som har svensk premiär i mars. Corbett är sedan 2002 tillsammans med den amerikanska skådespelerskan Bo Derek.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.