Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Serneholts sanning om uppbrottet från Zelmerlöw

Det är i sin podcast som Marie berättar om sina känslor då.
De var Sveriges hetaste kändispar.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES ROBERT EKLUND
Marie och Måns vimlade vant bland kändiseliten.
Foto: CHRISTINE OLSSON
Marie lever i dag med sin kärlek Fredric Palmqvist.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG
2019 gifte sig Måns i solnedgången med sin kärlek Ciara.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
1 / 8

Marie Serneholt och Måns Zelmerlöw var ett av landets hetaste kärlekspar. 

Men efter tre år tillsammans tar det plötsligt slut – nu berättar Serneholt om sin sorg efter uppbrottet.

– Jag hade aldrig någonsin ifrågasatt min egen lycka innan dess, och känslorna jag kände då tog över hela mig och förlamade mig, säger hon i podcasten ”Lyckojägarna”. 

Marie Serneholt, 37, Måns Zelmerlöw, 34, blev ett par under våren 2008 och de kallades det perfekta paret.

Två av Sveriges hetaste singlar, båda framgångsrika artister, hade funnit varandra. Marie ledde då bland annat Melodifestivalen och Måns var ansiktet utåt för ”Allsång på Skansen”. 

Paret stöttade varandra och efter Måns premiär på Skansen mötte Marie honom med mängder av kyssar bakom scenen efter sändningen. 

Men under ett par veckor syntes inte Serneholt till och 2011 tog det plötsligt slut. 

– Jag vill att ni ska veta att jag och Marie inte längre är ett par. Hon är fortfarande min närmaste och bästa vän men det är så att gnistan inte finns kvar, sa Måns Zelmerlöw då. 

”Sex ord förändrade allt”

Paret berättade att det var ett gemensamt beslut och att de båda hade gått igenom en tuff tid. 

– Åren vi har haft tillsammans har varit de finaste i mitt liv och vi kommer att fortsätta vara vänner, sa Marie Serneholt då. 

Nu berättar Serneholt om den smärtsamma sorg hon upplevde efter uppbrottet.

Serneholt driver podcasten ”Lyckojägarna” tillsammans med sin vän, tillika konstnären, Clara Hallencreutz. I ett avsnitt berättar hon om det smärtsamma uppbrottet. 

Det var dagen före hennes födelsedag.

– För nio år sen stod jag i vårt gemensamma kök och han öppnade munnen och sa sex ord som ändrade allt. Allt jag föreställt mig, trott och känt kändes som en stor fet lögn, säger hon med skakig röst i podden.

Vilka de sex orden var framgår inte. 

Så är relationen i dag 

Marie grät sig själv till sömns den natten, berättar hon.

– Dagen efter grät jag mig igenom hela födelsedagen och jag tittade upp på min mamma mellan tårarna och frågade henne om jag någonsin skulle skratta igen. Jag hade aldrig någonsin ifrågasatt min egen lycka innan dess, och känslorna jag kände då tog över hela mig och förlamade mig, säger hon i podden. 

Marie Serneholt fortsätter:

– Jag fick panik över att jag inte hade kontroll. Det var han som hade kontrollen. 

Men efter att ha bearbetat känslorna kände hon sig lyckligare. 

I dag har både Marie Serneholt och Måns Zelmerlöw gått vidare och hittat sina stora kärlekar i livet. 

I podcasten berättar Marie Serneholt att hon i dag är glad och evigt tacksam för uppbrottet med Måns för det ledde till något fantastiskt – hon hittade sin stora kärlek. I dag lever hon familjeliv med sambon och kärleken Fredric Palmqvist, 36. Tillsammans har de tvillingsönerna Philip och Nicholas, 2 år.

Hon tycker att föräldraskapet har fördjupat kärleksrelationen med Fredric.

– Jag skulle säga att vår relation har tagits till en helt ny nivå, den är djupare än någonsin och vi är inte ”bara” flickvän och pojkvän längre utan även mamma och pappa till våra barn. Vi är familj, säger Marie Serneholt i tidningen Mama.

Måns och Marie 2008 på Polarpriset.
Foto: OLLE SPORRONG

Måns Zelmerlöw gifte sig i fjol med sin kärlek, brittiska skådespelaren, Ciara Janson Zelmerlöw, 33. Det hölls en romantisk ceremoni i Kroatien, i solnedgången med medelhavet som kuliss. 2018 föddes parets son Albert. Ciara har sonen Archie, född 2014, sedan tidigare, som Måns är bonuspappa till. 

Eurovision Song Contest-vinnaren beskriver sin relation med hustrun:

– Vi har roligt tillsammans, och det är väldigt mycket kaos för vi är lika spontana båda två. Vi kompletterar varandra som föräldrar, vi har rätt olika perspektiv och mellantinget blir bra. 

Så hur ser då ex-parets relation ut i dag? 

När Måns Zelmerlöw får den frågan av Nemo Hedén, 33, i podcasten ”Nemo möter en vän” berättar han att han just precis faktiskt körde förbi Marie Serneholt med sina tvillingar och kärleken Fredric Palmqvist. 

– Jag hade nog stannat och hälsat om det inte var för att de var otroligt jäktade. Det ösregnade och de var ute och gick, berättar Zelmerlöw i podcasten och fortsätter:  

– Jag skulle säga att relationen är rätt så obefintlig men inte på något dåligt sätt utan att vi absolut skulle hälsa. Senast vi sågs så var det hur bra som helst.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.