Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Seperationen gav Jidhed nya krafter

Jim Jidheds separation har väckt många tankar nu kommer han med den svenskspråkiga plattan Reflektioner. Som enligt honom själv också handlar om försonin g och inkluderar en uppgörelse med hans mamma.
GÖTEBORG. Separationen gav honom kraft.
Tvångstankarna försvann och musiken kom tillbaka.
- Visst finns där ett vemod. Men framför allt handlar den om försoning, säger Jim Jidhed, 44, om sitt nya album "Reflektioner".
Han kunde stå framför spisen i mer än en halvtimma. Osäker på om den var avstängd eller inte. Jim Jidhed var fångad av sina tvångstankar och förmögen att bryta dem. - Många känner sig ensamma i det där, säger han.

Började skriva

Men samtidigt som han bröt upp från sitt förhållande kom han ur tvånget. Samtidigt började han skriva musik igen. - Det tog kanske ett år. Jag spelade ute rätt myck-et. Jag ville skriva på svenska och plötsligt så hittade jag ett uttryck, förklarar han. "Reflektioner" är mer än en skiva som handlar om hans separation. På plattan finns också en uppgörelse med Jim Jidheds mamma i låten "Tennsoldat".

Orkade inte

- Jag var alltid en trygghet för henne. Något som jag inte orkade vara när jag var liten. Jag kände att jag var på väg att gå sönder, säger han. - När jag visade henne låten var jag orolig för hur hon skulle ta det. Men hon sa "Jag hoppas att tennsoldaten smälter bort". Det är 16 år sedan Jim Jidhed gjorde ett album på svenska. Men skillnaden nu är stor, men förre Alien-sångaren:

Anpassning

- 1991 direktöversatte jag mina egna texter från engelska till svenska. Allt för att anpassa det albumet till "Kommer ni ihåg mig?" - låten jag tävlade i schlager-SM med, berättar han. - Allt gick i en rasande fart. Nu är Jim Jidhed mer eftertänksam och står med båda fötterna på jorden då han drömmer: I kyrkor - Det vore fantastiskt att komma ut och spela med den här plattan. På visfestivaler eller i kyrkor. På söndag har han releasefest på Hall å bar.
Annons:
Expressen Refunder Kalkylator

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!