Selma Blair slutade kolla sig i spegeln efter sjukdomsbeskedet

Selma Blair berättar intimt om sitt liv i en dokumentär
Foto: NINA PROMMER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: CINDY BARRYMORE/SHUTTERSTOCK / CINDY BARRYMORE/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Efter kampen mot den obotliga sjukdomen MS slutade Selma Blair titta i spegeln.

Nu får hon revansch med sitt eget sminkmärke.

– En värld där vi alla får leka med smink tillsammans, berättar hon för InStyle.

Skådespelaren Selma Blair, 50, har tidigare berättat om livet med den obotliga sjukdomen MS. I oktober förra året släppte DiscoveryPlus dokumentären ”Introducing, Selma Blair” där hon visar upp sitt liv och den dagliga kampen.

Nu berättar hon i en ny intervju med tidningen InStyle om hur hennes perspektiv på skönhet och smink förändrats, i och med diagnosen. 

– Efter behandlingarna så kände jag ärligt, alltså, jag slutade titta på mig själv i spegeln. Mitt hår var kort, jag var svullen, mina ögonfransar hade ramlat av. Det tog för mycket tid, ibland så hade jag nedsatt syn, så jag bara slutade, berättar stjärnan.

Hon poängterar dock att hon aldrig sett på mode eller skönhet som någonting fånigt, och hon har själv startat sitt eget skönhetsmärke, skriver ET Online.

– Det var vändpunkten, berättar Blair, angående att skapa det nya sminkmärket. 

Skönhetsföretaget skapar produkter som hjälper dig att applicera smink lättare. Till exempel en applikator som går att använda för smala sminkborstar, eller en färdig eyeliner-stämpel för att slippa applicera försiktigt. 

– Jag skapar inte för ett ”vi eller dem”, utan jag skapar för att det ska bli ett ”vi”. En värld där vi alla får leka med smink tillsammans.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.