Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Selena Gomez vågar nu visa upp ärret efter njurtransplantationen

Selena Gomez kärleksdrama – Hailey Biebers svar.
Selena Gomez.Foto: RICHARD SHOTWELL / AP TT NYHETSBYRÅN
Selena Gomez visar upp ärret från operationen.Foto: Skärmdump / Instagram

2017 drabbades Selena Gomez av lupus, och tvingades genomgå en njurtransplantation.

Nu väljer artisten att visa upp sitt ärr från operationen – något hon jobbat hårt för att dölja tidigare.

”Nu, mer än någonsin, känner jag mig självsäker i vem jag är och vad jag gick igenom... och jag är stolt över det”, skriver Selena Gomez på Instagram.

Det var 2017 som artisten och skådespelerskan Selena Gomez, 28, insjuknade i den autoimmuna sjukdomen lupus, eller SLE, och tvingades till en njurtransplantation för att överleva.

Gomez fick en njure av sin bästa vän Francia Raisa – men det blev en komplikation efter operationen, som hade kunnat kosta Gomez livet.

– Ett par timmar efter operationen vaknade jag upp och hade ett sms från henne där det stod ”Jag är jätterädd”. Min njure var väldigt aktiv, och när den vred sig brast en artär. De var tvungna att ta in henne på akutoperation och ta en åder från hennes ben och bygga en ny artär för att hålla min njure i schack. Hon hade kunnat dö, berättade Raisa i en intervju 2018.

Nu väljer Selena Gomez att visa upp sitt ärr från operationen, något hon dragit sig för att göra innan.

”När jag fick min njurtransplantation, så minns jag att det i början var väldigt jobbigt att visa mitt ärr. Jag ville inte att det skulle synas i bilder, så jag bar kläder som täckte det. Nu, mer än någonsin, känner jag mig självsäker i vem jag är och vad jag gick igenom... och jag är stolt över det”, skriver hon på Instagram.

https://www.instagram.com/p/CFhtu__j9zy/
Selena Gomez bild med The Weeknd välter internet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.