Foto: Olle SporrongFoto: Olle Sporrong
 Foto: Olle Sporrong
Foto: SVTFoto: SVT
 Foto: SVT
Foto: SVTFoto: SVT
 Foto: SVT

Seinabo Seys kraftfulla Grammisprotest

Publicerad

Seinabo Sey uppträdde på Grammisgalan.

Då tog sångerskan upp 100 svarta kvinnor på scen för att göra ett statement.

Framträdandet avslutades med att alla på scenen stod och höll händerna.

Kvällens Grammisgala, som gick av stapeln på Cirkus i Stockholm, avslutades av Seinabo Sey, som framförde låten "Hard time".

Och det var inget standarduppträdande som Seinabo Sey bjöd på.

Sångerskan tog nämligen upp 100 svarta kvinnor på scen som stod bredvid henne när hon sjöng låten.

Numret avslutades med att alla på scenen stod och höll händerna samtidigt som musiken tonade ut.

– Det var helt magiskt och jättefint. Jag försökte se cool ut men sen tittade jag runt. Det kommer jag inte glömma, sa Seinabo Sey efteråt.

Hur föddes den här idén?

– Jag tycker att man får tänka lite själv kring det där, jag ska inte kommentera det så mycket. Titta på bilderna och tänk.

Vad vill du att tittarna ska ta med sig av framträdandet?

– Att de ska titta på bilderna och tänka.

 

LÄS MER: Miriam Bryant visar upp sin nya kärlek på Grammisgalan

 

Seinabo Sey vann pris

Seinabo Sey vann pris för Årets pop på Grammisgalan 2016.

– Det känns fantastiskt, tänk att jag kunde bli årets popare, vad händer?, säger hon.

Hur ska du fira i kväll?

– Jag ska dricka min första alkohol för det här året, jag tänkte sluta dricka. Det kanske blir en skål, sedan blir det middag och en rolig efterfest.

Vad betyder det för dig att vinna det här priset?

– Helt magiskt. Jag har jobbat så hårt så oavsett vad jag hade vunnit i de här kategorierna, bara att få någonting. Det känns skönt. Som ett avslut, nu gör vi en ny skiva.

Tidigare berättade artisten på röda mattan att hon såg fram emot kvällen.

– Jag tror det blir spännande. Det är inte för mig att tänka på, men det ska bli kul att få höra bra musik och att få uppträda, sa Seinabo Sey då.

"I år är det känsla"

Hon berättade då att hon inte hade förberett något tacktal.

– Faktiskt inte. Jag tänkte ta det på talang, det här året. I år är det känsla, säger hon.

Men alla som fick pris närvarade inte på galan. Hasse "Kvinnaböske" Andersson fick pris för Årets dansband - men befann sig inte på Cirkus i Stockholm.

Han var i stället på semester i Florida.

 

LÄS MER: Hasse Andersson missar Grammisgalan

 

Petter slängde manuskorten

Förutom Seinabo Sey uppträdde bland andra Grammy Awards-vinnarna Ghost, Icona Pop tillsammans med Zara Larsson och Elliphant.

Galan inleddes av Petter, som var programledare, och kastade sina manuskort till publikens jubel.

– Det här är min chans att stjäla lite av glansen. Hur mycket ni än försöker bli av med mig kommer ni inte lyckas, jag kommer sitta kvar här som en obetald räkning, sa han bland annat från scenen.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag