Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sebbe Staxx: Det är viktigt att det hände

Efter att Peace & Love ställde in Kartellen har de nu tvärvänt och bett om ursäkt.

Men ännu är det inte klart om hiphopgruppen och de andra avhoppade akterna kommer att spela.

– Om vi går tillbaka till festivalen så är det ett solidariskt beslut tillsammans med alla andra som är avhoppade för vår skull, säger Sebbe Staxx.

Sebbe Staxx tycker att det känns "som en seger" att Peace & Love har gjort en helomvändning. Festivalen ber om ursäkt och avslutar samarbetet med sponsorn, Dalarnas Tidningar, som ville att Kartellen skulle ställas in.

Men det betyder inte att Kartellen kommer att spela på festivalen. Allt hänger på att de artister som har hoppat av för att stötta hiphopgruppen, väljer att spela på festivalen.

– Kartellen uppskattar att de ber om ursäkt. Att säga att man hade fel och be om ursäkt, är allt en människa kan göra och då förtjänar man alltid en andra chans, säger han och fortsätter:

– Om vi går tillbaka till festivalen så är det ett solidariskt beslut tillsammans med alla andra som är avhoppade för vår skull.

Några av de artister som har hoppat av för Kartellens skull är Ebbot Lundberg, Stefan Sundström och Jonas Lundkvist.

– Vi uppskattar verkligen vad de har gjort och att de har ställt upp. Vi skulle aldrig gå tillbaka utan dem. Men jag tror att de flesta artisterna, precis som oss i Kartellen, tycker att det är bra att de har bett om ursäkt. Det var det vi alla var ute efter, säger Sebbe Staxx.

"Vet att folk ville ha en ursäkt"

Sedan beskedet på lördag eftermiddag kom att Peace & Love ändrar sig, har Kartellen inte hunnit kontakta de andra avhoppade artisterna.

– Jag vet att folk ville ha en ursäkt. Det är ingen som vill ha en hämndvendetta. Jag hoppas att vi kommer att spela, för det är för fansens skull, säger Sebbe Staxx.

Trots att det har varit två stormiga dagar för Kartellen, så tror Sebbe Staxx ändå att det fanns en poäng med hela situationen.

– Jag känner att det var viktigt att det hände. Det är varken politikers eller sponsorers sak att bestämma vad folket ska få lyssna på för musik. Det är ett viktigt budskap till hela Sverige, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.