Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sebastian von Sivers väljs bort i ”Nyhetsmorgon”

Jenny Alversjö och Sebastian von Sivers Haage
Tilde de Paula och Sebastian von Sivers Haage
Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Foto: TV4

I mars presenterades Tilde de Paula Ebys nya parhäst i ”TV4 Nyhetsmorgon” – den som ersatte Peter Jihde var Sebastian von Sivers Haage.

Men den senaste tiden har den nye programledaren inte synts i tv-rutan och tv-tittarna undrar varför. 

Enligt Expressens uppgifter är det TV4:s beslut – nu bekräftar kanalen att programledaren inte längre har en fast plats i "Nyhetsmorgon". 

”Sebastian varvar sitt uppdrag som programledare med programutveckling”, skriver Johanna Thulin Bratten, programchef för ”Nyhetsmorgon”, i ett sms.

I våras blev Sebastian von Sivers Haage ”TV4 Nyhetsmorgons” nye programledare. Tillsammans med Tilde de Paula Eby skulle han lotsa tittarna genom sändningarna varje vecka på torsdagar och fredagar.

Men de senaste veckorna har Sebastian von Sivers Haage inte synts i tv-rutan, och många tittare undrar varför.

Enligt Expressens uppgifter är det TV4:s beslut.

TV4 kommenterar programledarens frånvaro – och bekräftar att han inte längre har en fast plats i "Nyhetsmorgon"-sändningarna. 

”Vi har många härliga programledare i vår Nyhetsmorgonfamilj. Ibland gör de andra projekt i TV4-huset. Till stor del kommer Jesper Börjesson och Soraya Lavasani sända måndagar till onsdagar, Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist på torsdagar och fredagar. Helgprogrammen leds av Jenny Alversjö och Tilde de Paula Eby”, skriver Johanna Thulin Bratten, programchef för ”Nyhetsmorgon”, i ett sms.

Sebastian von Sivers Haage ska framöver jobba med programutveckling – men han kommer fortfarande vara programledare då och då under hösten.

”Sebastian varvar sitt uppdrag som programledare med programutveckling, men han kommer att synas regelbundet i Nyhetsmorgon även under hösten. Flera av våra programledare varvar sina roller med redaktionellt arbete av olika slag. Det ser vi som en styrka. Både vi och tittarna uppskattar Sebastian och vi är mycket glada att ha honom i vårt lag”.

Jenny Alversjö och Sebastian von Sivers Haage

 

LÄS MER: Malou von Sivers fina hyllning – efter sonens debut i ”Nyhetsmorgon” 

 

Sebastian von Sivers glädje över nya jobbet

Det var i slutet av mars i år som Tilde de Paula Ebys nya parhäst presenterades. I direktsändning avslöjades att Peter Jihdes ersättare var Sebastian von Sivers Haage. 

Hans mamma Malou von Sivers, ett av TV4:s mest kända ansikten, grät glädjetårar när beskedet kom.

– Jag önskar dig lycka till. Jag blir alldeles rörd, sa Malou von Sivers som inte visste något.

Även Peter Jihde skickade en hälsning via Tilde de Paula Eby.

– ”Du är ett fantastiskt val”, sade han.

Innan Sebastian von Sivers Haage blev programledare hade han arbetat i tre år som redaktör på ”Nyhetsmorgon”. Han uttryckte stor glädje över sin nya roll.

– Att få chansen att jobba bredvid en av Sveriges bästa programledare känns fantastiskt! Tilde är alltid påläst, engagerad och skärpt, samtidigt som hon har värme och förmågan att se människor. Det blir tufft att matcha henne men jag lovar att göra mitt bästa, sa han i ett uttalande. 

På Kristallengalan för en månad sedan kom Sebastian von Sivers Haage tillsammans med sin mamma, som berömde sonens insats som programledare.

– Jag tycker han varit bra från start men har vuxit för varje gång. Han går rakt genom rutan tycker jag. Jag är partisk, men har coachat andra programledare och tittar med de ögonen, sa hon.

 

LÄS MER: Programledarens avslöjande – i direktsändning