Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sebastian Stakset vill be Åkesson om förlåtelse

Foto: Robin Aron / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN
Foto: Sven Lindwall

Rapartisten Sebastian Stakset har lämnat kriminaliteten bakom sig.

Sebastian Stakset har blivit religiös och berättar i podcasten ”Nemo möter” att han vill be SD-ledaren Jimmie Åkesson om ursäkt.

– Jag vill träffa honom och säga förlåt för att jag hotade honom, säger han i podcasten.

Sebastian Stakset, 31, tidigare känd under artistnamnet ”Sebbe Staxx”, har gjort en helomvändning i livet. Efter flera år kantade av kriminalitet och missbruk valde han att bryta med det kriminella levernet.

Sebastian Stakset lämnade rollen som frontman för den kontroversiella rapgruppen Kartellen i fjol. Han ångrar flera av sina tidigare uttalanden och gav ut singeln ”Förlåt” som soloartist – där han i samband med lanseringen bad om ursäkt för sin sina tidigare uttalanden.

– Jag var tvungen att be om ursäkt för musiken och den dåliga förebilden jag har varit för svenska ungdomar, sa han då till SVT.

 

LÄS MER: Sebbe Staxx hoppar av Kartellen

 

Sebastian Stakset dömdes 2013 för att på Twitter ha hotat SD-ledaren Jimmie Åkesson. Han har även spelat in en hotfull låt om Jimmie Åkesson – ”Svarta duvor & vissna liljor”.

Nu vill han be SD-ledaren om ursäkt. Sebastian Stakset berättar för Nemo Hedén, 29, i podcasten ”Nemo möter” om hur han hittat den kristna tron och lämnat sina politiska åsikter bakom sig.

– Jag har inget som helst hat mot Jimmie Åkesson i dag. Jag vill träffa honom och säga förlåt för att jag hotade honom. Jag vill presentera Jesus för honom, säger han i ”Nemo möter”.

 

LÄS MER: Filip och Fredriks drogbluff i Kanal 5

 

Stakset: ”Älskar Åkesson”

Sebastian Stakset fortsätter i samtalet med Nemo Hedén att berätta att han älskar Jimmie Åkesson:

– Jag älskar honom som jag älskar alla människor. Jag har jättemycket kärlek till honom. Jag vill att han ska lära känna Jesus, säger han i podcasten ”Nemo möter”.

Expressen har sökt Jimmie Åkesson för en kommentar.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!