Sean Banan har skickat in en ny låt till Melodifestivalen 2015. Foto: Lennart RehnmanSean Banan har skickat in en ny låt till Melodifestivalen 2015. Foto: Lennart Rehnman
Sean Banan har skickat in en ny låt till Melodifestivalen 2015.  Foto: Lennart Rehnman
"Sean Banan ÄR ju Melodifestivalen. Han har skickat in en låt", säger en uppgiftslämnare. Foto: Roger Vikström"Sean Banan ÄR ju Melodifestivalen. Han har skickat in en låt", säger en uppgiftslämnare. Foto: Roger Vikström
"Sean Banan ÄR ju Melodifestivalen. Han har skickat in en låt", säger en uppgiftslämnare.  Foto: Roger Vikström
Samtidigt jagar SVT Linnea Henriksson för nästa års Melodifestival. Foto: Anders YlanderSamtidigt jagar SVT Linnea Henriksson för nästa års Melodifestival. Foto: Anders Ylander
Samtidigt jagar SVT Linnea Henriksson för nästa års Melodifestival.  Foto: Anders Ylander

Sean Banan vill göra Melodifestivalen igen

Publicerad

Sean Banan är aktuell för Melodifestivalen.

Artisten som slog igenom i tävlingen 2012 har skickat in en låt, kan Expressen berätta.

- Han är sugen på att vara med, och en låt är inspelad, säger en centralt placerad källa.

2012 blev Sina Samadi Sean Banan med svenska folket, när han tävlade i Melodifestivalen för första gången med låten "Sean den förste Banan". Året därpå var han tillbaka med "Copacabanana" och ett helt galet nummer signerat Ola Lindholm. Låten gick till final och kom på sjätte plats. I vintras var han inte med och tävlade, men kunde inte hålla tassarna borta. Då dök han i stället upp som mellanakt i deltävling två i Linköping, där han sjöng "Diggiloo diggiley" tillsammans med bröderna Herrey.

"En typisk Banan-låt"

Nu är han dock sugen på att tävla igen - och enligt flera källor är planen att vara med redan nästa år.

- Sean Banan ÄR ju Melodifestivalen. Han har skickat in en låt, säger en källa.

- Låten är inspelad. Det är en typisk Banan-låt, säger en annan person till Expressen.

SVT har tidigare meddelat att juryn har valt ut sina 14 låtar och att tävlingsproducenten Christer Björkman just nu är mitt uppe i arbetet att ta ut de resterande bidragen, 13 stycken, samt matcha alla bidrag med artister. Det råder sträng sekretess för de artister som redan har kommit med eller skickat in låtar till tävlingen - ingen får prata om sin eventuella medverkan.

"Tillföra något nytt och spännande"

Sean Banans manager Tomas Lingman är förtegen om planerna.

- Det är ingenting som vi har diskuterat, säger han.

Samtidigt kan Expressen berätta att ett av de namnen som Christer Björkman och SVT nu jagar för medverkan i Melodifestivalen är Linnea Henriksson. Hon medverkade i "Idol" 2010 och utsågs 2013 till årets artist på P3 Guld-galan.

- Linnea är ett typiskt namn som Björkman vill ha med i tävlingen. Hon är populär men ändå kreddig och skulle kunna tillföra något nytt och spännande. Han försöker att övertala henne att vara med nästa år. Skivbolaget vill också att hon ska göra det, men själv är hon lite tveksam, säger en av Expressens källor.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag