Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sean Banan vill göra Melodifestivalen igen

Sean Banan har skickat in en ny låt till Melodifestivalen 2015. Foto: Lennart Rehnman
"Sean Banan ÄR ju Melodifestivalen. Han har skickat in en låt", säger en uppgiftslämnare. Foto: Roger Vikström
Samtidigt jagar SVT Linnea Henriksson för nästa års Melodifestival. Foto: Anders Ylander

Sean Banan är aktuell för Melodifestivalen.

Artisten som slog igenom i tävlingen 2012 har skickat in en låt, kan Expressen berätta.

- Han är sugen på att vara med, och en låt är inspelad, säger en centralt placerad källa.

2012 blev Sina Samadi Sean Banan med svenska folket, när han tävlade i Melodifestivalen för första gången med låten "Sean den förste Banan". Året därpå var han tillbaka med "Copacabanana" och ett helt galet nummer signerat Ola Lindholm. Låten gick till final och kom på sjätte plats. I vintras var han inte med och tävlade, men kunde inte hålla tassarna borta. Då dök han i stället upp som mellanakt i deltävling två i Linköping, där han sjöng "Diggiloo diggiley" tillsammans med bröderna Herrey.

"En typisk Banan-låt"

Nu är han dock sugen på att tävla igen - och enligt flera källor är planen att vara med redan nästa år.

- Sean Banan ÄR ju Melodifestivalen. Han har skickat in en låt, säger en källa.

- Låten är inspelad. Det är en typisk Banan-låt, säger en annan person till Expressen.

SVT har tidigare meddelat att juryn har valt ut sina 14 låtar och att tävlingsproducenten Christer Björkman just nu är mitt uppe i arbetet att ta ut de resterande bidragen, 13 stycken, samt matcha alla bidrag med artister. Det råder sträng sekretess för de artister som redan har kommit med eller skickat in låtar till tävlingen - ingen får prata om sin eventuella medverkan.

"Tillföra något nytt och spännande"

Sean Banans manager Tomas Lingman är förtegen om planerna.

- Det är ingenting som vi har diskuterat, säger han.

Samtidigt kan Expressen berätta att ett av de namnen som Christer Björkman och SVT nu jagar för medverkan i Melodifestivalen är Linnea Henriksson. Hon medverkade i "Idol" 2010 och utsågs 2013 till årets artist på P3 Guld-galan.

- Linnea är ett typiskt namn som Björkman vill ha med i tävlingen. Hon är populär men ändå kreddig och skulle kunna tillföra något nytt och spännande. Han försöker att övertala henne att vara med nästa år. Skivbolaget vill också att hon ska göra det, men själv är hon lite tveksam, säger en av Expressens källor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.