Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Se när Loreen får snö i halsen - tappade sång

Loreen fick konstgjord snö i halsen under genrepet och hostade till. Vid 03 lokal tid kommer hon och hennes dansare Ausben till hotellet. Hon är trött efter genrepet. "Nu måste jag vila", säger hon.

BAKU. För att vinna i kväll måste Loreen överträffa sig själv och leverera sitt livs bästa nummer.

Men under gårdagens viktiga jurygenrep fick hon plastsnö i halsen och tappade sången.

Nu isolerar hon sig ännu mer för att kunna leverera på topp i kväll.

- Jag vill inte göra något annat än att fokusera på framträdandet och få vila, säger Loreen som när hon kom till hotellet i natt stressat försvann upp till sitt rum.

Planen: Så ska Loreen vinna

REPETITIONER: Extra repetitioner på hotellet för att numret verkligen ska sitta i ryggmärgen.

VILA: Genom att vila och stänga ute alla onödiga energibovar ska Loreen få fokusera på numret. Detta för att känna sig lugn och trygg när det gälle.

VILA RÖSTEN: Vila rösten för att kunna prestera sången så bra som möjligt.

Hela produktionen måste sitta. Bilderna måste ha rätt timing, ljudet måste vara perfekt och timingen med danspartnern Ausben måste klicka.

Efter den struliga semifinalen i torsdags, då Loreen knep en finalplats, har hon och hennes team gjort allt för att minska risken för att nerverna ställer till det.

Under gårdagen såg hon till att före och mellan repetitionerna träna på numret i hotellets träningssal tillsammans med sin dansare Ausben och utöver det höll hon sig isolerad på sitt rum.

Trots att det var dagen före den stora finalen gjorde hon knappt någon press, utan valde att vila och fokusera.

- Det krävs att man vilar så att kroppen håller. För mig är det jätteviktigt att jag får energi, säger Loreen.

"Jobbar upp en stress"

- Vi har varit noga med att hålla oss ifrån arenan. Det finns en viss energi där bakom och den vill man inte ha i sitt system, för hela numret bygger ju på ett lugn så då jobbar man upp en stress i stället. Vi försöker komma så sent som möjligt och dra därifrån så tidigt det bara går, fortsätter hon.

Loreen har fått mycket stöd av Sveriges head of delegation Christer Björkman, som är rutinerad i sammanhangen.

- Christer stöttar mig otroligt mycket, han är helt underbar. Det är skönt att ha ett team där man funkar oavsett hur slutresultatet blir, säger Loreen.

- Jag försöker säga att hon ska gå in och njuta. Allt annat spelar ingen roll. Gå in och gör något som du mår bra av och ha kul när du gör det, säger Björkman.

Inför gårdagens genrep för juryn, där poängen sätts, trodde Loreen att allt skulle gå som smort och sa att det var skönt att allt nu satt så att hon kunde fokusera på numret.

Hostade till

Men efter låtens två första verser hände det som inte fick hända. Loreen fick konstgjord snö i halsen och hostade till.

- Hon fick snö i halsen och var tvungen att hosta ut det, vilket gjorde att hon fick en tydlig hostning, säger Björkman till Expressen på väg tillbaka till hotellet.

- Jag kan inte bedöma vad det betyder. Det var hennes bästa framträdande sen vi kom hit fram till det och hade jag suttit i en sådan jury hade jag aldrig gjort ett avdrag för en sådan incident. Det är ju inte dåligt artisteri.

"Nu måste jag vila"

När Loreen kommer till hotellet vid 03 lokal tid är hon trött efter genrepet och längtar efter vila. Hon hade bråttom in genom hotellets svängdörrar.

Kan du förklara vad du tänk te när du fick snön i halsen?

- Jag tänkte: hosta ut det, fortsätt sjung.

Tror du att det spelar någon roll för juryns bedömning?

- Nej, det tror jag inte. Nu måste jag vila. Sov gott.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!